Kyrö, Lehtonen ja Manninen voittivat sunnuntain pääluokat Hevosopistolla

  • 15.8.2021

Aurinko pilkahteli kouluratsastusluokkien ajan, maastokokeet vetisissä tunnelmissa.

  • Kuva

Ensi viikolla Kyrö Hot Sway suuntaa Saksan Verdeniin kohti nuorten hevosten MM-kilpailua!

Kaikki kolme kouluhevosten ikäluokkakilpailua voittanutta ratsukkoa ei usein Suomessa nähdä. Siiri Kyrö tyylitteli Breeder’s Prize presented by Hankkija -luokan toisenakin päivänä ruunansa rautaisella ammattitaidolla hyville pisteille, vaikka ratsukko taipuikin hieman yllättäen Pauliina Palokselle ja Flame Hill’s Romerolle sunnuntain luokassa. Lauantain pohjapisteet kantoivat kuitenkin Kyrön omistaman ja kasvattaman ruunan voittoon ja kotimatkalle ratsukko lähti yli 3000 euron palkintoshekin kanssa ja ensi viikolla on edessä lähtö nuorten hevosten MM-kilpailuihin Verdeniin.

Pohjantähti 5-vuotisderbyn toisen päivänkin paras oli Lotta-Katariina Lehtonen – Sophia SCF. Ratsukko on tehnyt yhteistyötä jo vuosien ajan ja tähtäin on ensi vuoden Breeder’s Prizessa.

”Tamma on varsonut, joten se on tovereitaan vuoden vanhempi, mutta samalla tasolla muiden kanssa. Tämä hevonen on kyllä laadukas ja kiva”, Lehtonen kehuu kilpakumppaniaan.

Mannerheimin kenttäratsastuskilpailun ja Kiviniitty Big Tourin voittajaksi kruunattiin Veera Manninen ja Sir Greg. Ratsastaja uusi Mannerheim kenttäratsastuskilpailun voittonsa viime vuodelta, mutta ratsu oli vuosi sitten Colibri. 100 senttimetrin korkeudella kilpailtu kenttäratsastuskilpailuluokka meni niin ikään Veera Mannisen nimiin, ratsulla Hinas.

Manninen oli syystäkin tyytyväinen kilpailuun, sillä hän haki varsinkin Sir Gregillä sujuvuutta ja hyvää mieltä ennen EM-kilpailureissua. Tänä vuonna arvokilpailu järjestetään Ruotsissa, Segerjössä.

”Tämä 3* rata oli juuri sopiva valmistelu EM-kilpailuun. Pohjat pitivät, vaikka oli märkää ja vettä tuli taivaan täydeltä. Jäi hyvä mieli ja tästä on hyvä jatkaa Ruotsiin.”

Kahden tähden tasolla hallitseva Suomen mestari päihitti toisen mestarin, kun Lotta Lamberg ja Come In Like A Rose voittivat tällä tasolla ensimmäistä kertaa kilpailleen Arvi Martikaisen – I.Termie R3.

Nuorten hevosten Festivaali jatkuu tulevana viikonloppuna estehevosilla. Ohjelmassa ovat Laatuarvostelu, Pohjantähti 5-vuotisderby ja Breeder’s Prize presented by Hankkija. Lisäksi tarjolla on avoimia luokkia myös muille esteratsastajille.