Kyrö kahdella kasvatillaan kiinni isorahaisessa kasvattajapalkinnossa

  • 14.8.2021

Nuorten hevosten Festivaaleilla kouluhevoset jatkoivat ikäluokkakilpailuiden parissa. Kenttäratsukot suorittivat estekokeet ennen sunnuntain jännittävää maasto-osuutta.

  • Kuva

Siiri Kyrö – Kyrö Hot Sway pitävät tiukasti kiinni mahdollisuudestaan voittaa kaikki ikäluokkakilpailut.
Kuva: Heidi Lammi

FWB-yhdistyksen 5-vuotiaiden Pohjantähti derbyssä ensimmäisen päivän jälkeen kiertopokaaliin otti kiinnityksen Sophia SCF, ratsastajaan Lotta-Katariina Lehtonen. Toiseksi sijoittui Inka Heikura – Breakdancer.

Breeder’s Prizeen osallistuu 14 ratsukkoa. Ylivoimaiseen johtoon ampaisi Siiri Kyrö – Kyrö Hot Sway, ratsukolle annettiin pisteitä 83,600%. Kyrön toinen ratsu Kyrö Moss Woods on toisena ja kolmentena on jalostusorinakin palkittu New Hill Danneman Sami Vuoriston kanssa.

”Kyllähän Kyrö Hot Sway on hevonen, jolta odotan tulevaisuudessa paljon. Luonne ja ratsastettavuus tekevät toki paljon, huomenna täytyy pitää pää kylmänä”, Kyrö kehuu jo aikaisemmat ikäluokkakilpailut voittanutta ruunaa.
4-vuotiaiden Laatuarvostelussa oli mukana kaikkiaan 26 nuorta askellajihevosta. Luokan voitti Susanna Hyypiä ratsastama ja omistama Scilla CG, joka on Sanna Aallon kasvattama iso ruunikko tamma.
”Päivä oli pitkä ja olosuhteet hieman haasteelliset, sillä tuuli oli ajoittain kovaa ja oli satanut runsaasti. Siitä huolimatta näimme selkeästi 5 tai 6 tulevaisuuden lupausta, ja tarkoitan nyt ihan GP-tasolle meneviä hevosia enkä vain nuorten hevosten luokissa pärjääviä, yhtenä tuomarina luokassa toiminut Suomen koulumaajoukkueen valmentaja Rien van der Schaft tiivisti näkemäänsä.

Prestige Cup by Equality Line on sarjakilpailu 5-7-vuotiaille hevosille. Sarjassa on omat luokkansa suomenhevosille ja lämminverisille ratsuhevosille & poneille. Nämä ryhmät on jaettu vielä omiin luokkiinsa helppo B ja helppo A-tasoille. 10 parasta kustakin luokasta saa pisteitä, joiden loppusumma ratkaisee kokonaiskilpailun voittajan. Jokaisen ikäryhmän paras palkitaan myös kummastakin ryhmästä.

Vuoden 2021 pääpalkintona ollut Prestigen satulan voitti Anna Kärkkäinen – Minion Verde. Kullanhohtoinen poni on ollut tälläkin kaudella vakuuttava kilpa-areenoilla.

7-vuotiaiden suomenhevosten paras oli ypäjäläinen Rodrik, ratsastajaan Laura Porthan. Puoliverisistä eniten pisteitä keräsi Farjana Oona Ylirautian kanssa. 6-vuotiaissa poni Minion Verde nappasi ikäluokan voiton, suomenhevosten parhaimmat pisteet keräsi ori Taikatumma.

5-vuotiaissa Bertta Timmerbacka luotsasi Dancing Hit:n kärkeen ja suomenhevosissa Poutapäivän Aatos Liisa Tiitolan kanssa voitti ikäluokan parhaan tittelin.

Mannerheimin kenttäratsastuskilpailun kärkikaksikko vaihtui estekokeen jälkeen; hallitseva Suomen mestari Veera Manninen – Sir Greg veivät johtopaikan Tuija Rosenqvistilta. Maastokoe alkaa sunnuntaina kello 14.

2* maastoradalla startataan 16.15 ja luokkaa johtaa kahden osakokeen jälkeen myöskin hallitseva mestari, kun juniori-ikäinen Arvi Martikainen – I.Termie R3 tekivät luokassaan ainoan estevirheettömän estekokeen.

Yhden tähden kilpailun maasto alkaa jo kello 12.30.

Kenttäratsujen Laatuarvostelussa oli tänä vuonna mukana 5 ratsukkoa. Konsepti uudistettiin tälle vuodelle ja nuoret pääsivät aitoihin olosuhteisiin hyppäämään maastoesteitä Derbykentälle taivaan heittäessä vettä kaatamalla ratsukoiden niskaan. Sanna Lavikaisen ratsastama Katti’s Queen of Dance miellytti tuomaristoa ja 4-vuotias suomalainen puoliveritamma palkittiin kilpailun parhaana. Kasvattajana hevosella on Pauliina Räisänen.

Lue lisää kenttäratsastuksen Laatuarvostelusta.


Breeder’s Prize palkintopotti vuonna 2021 on 18 357,50 euroa, summa jaetaan este- ja kouluhevosten kesken.
Kasvattaja saa summasta 75%, omistaja 25% .
1. 3671,50
2. 1835,75
3. 1376,81
4. 917,88
5. 642,51