Onnettomuus Hevosopiston alueella

  • 23.6.2021
  • Kuva

Hevosopistolla sattui erittäin valitettava, hevosen kuolemaan johtanut onnettomuus. Hevonen, Music Match, ei ollut Hevosopiston tallissa valmennussopimuksella vaan täysihoidossa, jolloin hevosen liikuttamisesta vastaa hevosen omistaja tai hänen edustajansa. Hevosen tietoihin Suomen Hippos ry:n rekisterissä oli tapahtumahetkellä merkitty vastuuvalmentajaksi Tenho Lindeman.

Onnettomuus sattui, kun vastuuvalmentaja oli valjastanut hevosen ja antanut sen Hevosopistolla opiskelevan henkilön ajettavaksi. Hevosen liikuttaminen ei kuulunut opiskelijan opintoihin vaan hän oli vapaa-ajalla.

Hevosopisto on hevosen omistajan asiamiehen pyynnöstä toimittanut pyydetyt raportit tapahtumien kulusta sekä vastannut kaikkiin esitettyihin pyyntöihin. Hevosopiston vastuuvakuutus ei kata täysihoidossa olevien hevosten liikuttamista eikä opiskelijoiden vapaa-ajan toimintaa.

Lisätiedot:
Juha Lyyski
vt. toimitusjohtaja
p. 040 416 2064