Hevosopistolla seurataan Kanta-Hämeen koronalukuja

  • 31.5.2021

Hevosopistolla seurataan Kanta-Hämeen lukujen muuttumista tarkasti.

  • Kuva

Hevosopistolla on seurattu jatkuvasti Suomen koronalukujen kehittymistä. Kanta-Hämeen tilanne muuttui nopeasti viime viikon aikana ja alueella on todettu koronaviruksen variantti. 

Ulkokilpailukausi alkaa tämän viikon lopulla valjakkoajokilpailulla. Seuraavaksi ohjelmassa on Hevosopisto Summer Festival, joka aloittaa Pohjola Road to Helsinki -sarjan este- ja kouluratsastuksessa. 

Kaikki alkukesän tapahtumat ovat yleisöltä suljettuja, kilpailijoiden mukana tulevien määrää rajoitetaan. 

– Tilanne huolestuttaa monia, myös meitä täällä Hevosopistolla. Olemme onnistuneet pitämään tartunnat nollassa. Mutta jo viime kesänä pystyimme toteuttamaan koronaturvallisesta tapahtumamme, joten sillä taidolla pystymme viemään tulevat tapahtumat läpi, mikäli luvut alkavat taittumaan, Valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd toteaa. 

Hevosopistolta on oltu ja tullaan olemaan yhteydessä eri viranomaistahoihin kilpailuiden järjestämisen suhteen. Toistaiseksi tulevat kilpailut järjestetään suunnitellusti, mahdollisista muutoksista pyritään kertomaan riittävän ajoissa.

Hevosopiston leiritoiminta käynnistyi tällä viikolla. Leirit on tarkoitus pitää suunnitellusti, seuraten tarkasti myös näidenkin osalta koko Suomen lukuja.

 

Turvavälien ja hyvän hygienian noudattaminen on jokaisen alueella saapuvan vastuulla.