Emil Havulehto mukana hoitajana Finlandiassa

  • 7.5.2021

Emil Havulehto on Hevosopiston ensimmäisen vuoden opiskelija, jonka passi Ubertino Grif juoksee Vermo Areenan Finlandia-ajon päälähdössä.

  • Kuva

Hevosopistolla ensimmäistä vuottaan opiskeleva Emil Havulehto opiskelee hevosalan perustutkintoa koulutussopimuksella Nina Pettersson-Perklénin tallilla. Talleja on kaksi, toinen sijaitsee Siuntiossa ja toinen Vermossa.

Tuleva viikonloppu on hevosenhoitajalle erityisen jännittävä, vaikka omiakin suurkilpailuita Pomona II -ponin kanssa on tullut koettua.

Emilin passi Ubertino Grif starttaa Finlandia-ravien päälähdössä kakkosradalta Hannu Torvisen ohjastamana.

–  Aloitin koulutussopimuksen joulukuussa, kun tällainen mahdollisuus tarjoutui. Mielestäni on tosi mahtavaa, että Nina otti minut oppiin ja olen nyt Vermon tallissa, jossa valmentajana toimii Tom Eriksson. Molemmilta saa paljon hyvää oppia ja kävihän tässä melkoinen sattuma, että Ubertino Grif osui minulle passiksi! Toki koko tiimi Vermossa hoitaa hevosta ja varsinkin Eriksson on varsinainen velho hevosen kanssa, hän tekee orin eteen todella paljon.

Tuleva viikonloppu jännittää.

–  Hevonen on saanut palautua kolme viikkoa edellisestä startista, jossa se sijoittui Seinäjoki Racessa toiseksi. Nyt on valmistelut tehty ja sunnuntaina toivotaan parasta! On jo saavutus päästä Finlandian lähtöviivalle, eli nyt pitää nauttia myös suurkilpailutunnelmasta, Emil fiilistelee.

Kokemusta raviurheilusta on ehtinyt kertyä 16-vuotiaalle nuorukaiselle jo vuosien ajan.

–  Omalla kohdallani koulutussopimukseen siirtyminen oli parempi ratkaisu, kuin jäädä koululle. Pääsen nopeammin kehittämään jo olemassa olevia taitoja, hän pohtii ja kiittelee valmentajia, joilta on jo nyt saanut paljon uutta oppia.

–  Tom ja Nina ovat antaneet upean mahdollisuuden minulle, hevoset ovat hienoja ja meillä on mahtava porukka!

 


Hevosopiston ravivalmentaja Aripekka Pakkasen valmennettavista mukana sunnuntain ravipäivässä on kaksi oria. 4-vuotias Arcie’s Arsenal on mukana kovassa Glenn Kosmos Memorialissa, joka on 4-vuotiaille hevosille suunnattu lähtö.

Deangelo puolestaan starttaa lähdössä 10, jossa jaossa on karsintapisteitä Tukholman Elitloppet-viikonlopulle.

 

Lue lisää Finlandia-raveista