Kouluratsastuksen hallikausi päättyy viikonloppuna

  • 19.4.2021

Hallikaudella ehdittiin kilpailemaan kansallisesti Ypäjällä kahdesti, väliin jäi vain kansainvälinen kilpailu.

  • Kuva

Hallitsevia hallimestareita on saapumassa hyvä joukko Hevosopistolle viikonloppuna. Edelliset mitalit jaettiin vasta marraskuussa, sillä viime keväänä mestaruudet jäivät ratsastamatta. 

– Päätimme pitää kolmen päivän kilpailun ja lisätä pari alueluokkaa kansallisten rinnalle, sillä ratsastajilla on kova polte päästä muutaman kuukauden tauon jälkeen kilparadoille, Hevosopiston kilpailu- ja tapahtumakoordinaattori Hinni Koskenniemi taustoittaa. 

Kilpailut järjestetään ilman yleisöä, koronarajoituksin. Kilpailut ovat kuitenkin seurattavissa suorana lähetyksenä Haven Yhtymän striimauksen kautta. 

Senioreiden hallitseva SM-voittajaratsukko Anna von Wendt – Sir Fashion saapuu Ypäjälle,  hallimestaruuden neljästi voittanut Denzel ei ole puolustamassa tällä kertaa voittoputkeaan. Kovia haastajia ratsukolle ovat SM-kilpailun himmeämmille mitaleille ratsastaneet Stella Hagelstam ja Pilvi RientonenYpäjäläinen Anu Sironen osallistuu myös kilpailun vaikeampaan luokkaan kahdella kasvattamallaan ratsulla. 

Ikäluokkaratsastajista paikalle saapuu viime vuoden EM-edustajia. Poniratsukoita on ennätysmäärä kilpailemassa mestaruudesta, kaikkiaan ilmoittuneita on 29. 

Viikonlopun aikataulut julkaistaan Equipe Onlinessa viimeistään keskiviikkona.

Haven Live lauantaista sunnuntaihin.

Prestige Cup kilpaillaan taas tänäkin vuonna 

Nuorille hevosille suunnattu Prestige Cup by Equality Line on suunniteltu nuorille 5-7 –vuotiaille hevosille Sarjassa voi oman ikäluokkansa sisällä valita helpomman ja vaikeamman luokan välillä. Puoliveriset ja suomenhevoset kilpailevat omissa sarjoissaan 

Sarja on aikaisempina vuosina kerännyt kiitettävän määrän osallistujia. Luokissa jaetaan pisteitä kymmenelle parhaalle ja eniten pisteitä kerännyt voittaa kolmesta osakilpailusta koostuvan sarjan.  

Pääpalkintona oleva laadukas satula lahjoitetaan korkeimmat pisteet keränneelle ratsukolle sarjan päättyessä elokuussa. Muille sijoittuneille on palkintoina Prestigen tuotepaketteja. 

Viime vuonna pääpalkinnon voitti Sara Maattola-Linholm hevosella London Eye. 

– Tämä sarja on aivan loistava meille, joiden hevoset eivät ole ikäluokkansa tähtiä, vaan syystä tai toisesta koulutustasollisesti perässä. Halutessaan vaikeusastetta voi vaihtaa helpommasta vaikeampaan ja päinvastoin. 

Sarjassa viimeisen osakilpailun jälkeen palkitaan myös jokaisen ikäryhmän parhaat nuoret ratsut.