Hevosopistolla palataan aikaan ennen EHV-virusta – koronarajoituksin

  • 9.4.2021

Euroopassa jyllännyt EHV-virus näyttäisi toistaiseksi pysyneen poissa Suomesta. Maanantaista 12.4. alkaen avaamme rajoitetusti majoitus- ja karsinatilojamme sekä ratsastustilojamme.

  • Kuva

Hevosopistolle ei saa tulla hevosia, joiden kanssa samalla tallilla on ollut alle 14 vrk sitten ulkomailta tulleita hevosia eikä oireilevia hevosia. EHV:n oireita ovat mm. yskä, sierainvuoto ja kuume tai lämmön nousu.

Maneesien käyttö on edelleen rajoitettua koronarajoituksin. Yhdessä ratsastustilassa voi olla kerrallaan korkeintaan kuusi henkilöä. Maneesivaraukset varauskalenterin kautta.

Karsinamajoitukseen tulevia hevosia eritellään ja sijoitamme hevoset pidemmin välimatkoin toisiinsa.

Pyrimme avaamaan säiden mukaisesti ulkoalueita viikolta 16 alkaen, myös näiden ratsastusalueiden varaukset varauskalenterista.

Urheilualueelle saapuessa otathan huomioon, että varikkoalueella liikkuu paljon ravihevosia!
Noudata pysäköidessäsi äärimmäistä varovaisuutta ja ota huomioon myös muut alueen käyttäjät pitämällä tavarasi siististi auton sisällä. Huomioithan, että parkkitilaa on rajoitetusti – pysäköi muita kunnioittaen! Suosittelemme pysäköintiä Sujuvaan. (Sujuva on nurmialue urheilualueelle saapuessa Kartanonkyläntien vasemmalla puolella.) Aluekartta

 

Ratsastus.fi: Kilpailu- ja valmennustoiminta jatkuu 12.4.
https://www.ratsastus.fi/uutiset/kilpailu-ja-valmennustoiminta-jatkuu-12.4/

FEI: EHV1 What you need to know
https://www.fei.org/stories/lifestyle/health-fitness/equine-herpes-virus-ehv-1-what-you-need-know