Hevosopiston koronalinjauksia

  • 3.3.2021

Suomessa koronavirustilanne on pahentunut viime päivinä.

  • Kuva

Suomen hallituksen tekemät linjaukset vaikuttavat Kanta-Hämeessä sijaitsevan Hevosopiston toimintaan. Pyrimme pitämään toimintojamme käynnissä, mutta jokaisen alueella liikkuvan on kannettava vastuuta tautitorjunnassa. 

Hevosopiston on turvattava opiskelijoiden ja henkilöstön terveys. Näin varmistamme riittävät resurssit hevosten hoitamisen turvaamiseksi.

Hevosopiston asiakkaita, joilla on hengitystieoireita, pyydetään ystävällisesti olemaan saapumatta Hevosopistolle. Viranomaisten karanteenisuosituksia ja -määräyksiä tulee noudattaa.

Edellytämme maskien käyttöä alueemme sisätiloissa.

 

 Päivitetyt ohjeistukset 2.3.2021:

OPISKELIJAT
Monimuotona opiskelevien lähijaksot on peruttu viikosta 9 alkaen. Opintoja voi edistää etäopintoina. Lisää tietoa opinnoista saa ryhmänohjaajalta. 

Perustutkintoa opiskelevia on Hevosopistolla paikalla yksi ryhmä kerrallaan. Muut ryhmät opiskelevat etänä. Näin varmistamme opintojen tasaisen edistymisen poikkeusolojenkin aikana.  

Hevosten kanssa toimiessa maskien käyttöä ei velvoiteta. Teoriaopinnot jatkuvat etäopetuksena. 

Asuntoloissa opiskelijat on jaettu ryhmäkohtaisesti, joten mahdollisten tartuntojen jäljittäminen on mahdollisimman sujuvaa. Vierailut asuntoloiden välillä eivät ole sallittuja.

OPPILASRUOKALA 

Oppilasruokala on suljettu vierailta. Opiskelijoille ruokala on toistaiseksi avoinna.

KUNTOSALI 
Kuntosali on avoinna vain Hevosopiston opiskelijoille ja henkilöstölle. 8.3. alkaen kerrallaan paikalla saa olla 6 henkilöä. Jokainen huolehtii hygieniasta ja turvaväleistä.

 

HEVOSOPISTON RATSASTUSKOULU
Ratsastuskoulun tunnit jatkuvat pienryhmissä. Hevoset varustetaan valmiiksi ja hoidetaan tuntien jälkeen tallin puolesta. Talliin saa tulla 15 minuuttia ennen tunnin alkua, käytäthän maskia ja huolehdithan käsihygieniasta. 

Maneesiin saapuminen 10 minuuttia ennen oman tunnin alkua, katsomoissa tuntien seuraaminen kiellettyä. 

Huolehdithan myös, ettet jää talliin seurustelemaan, vaan siirryt ulkotiloihin. Suosittelemme keskusteluiden käymistä turvavälein maskien kanssa.

 

VERMON RAVIKOULU
Vermon Ravikoulun toiminta on edelleen keskeytetty. Ravikoulun hevoset ja ponit asuvat toistaiseksi Ypäjällä, jossa niitä liikutetaan säännöllisesti.

 

TALLIT
Hevosopiston talleissa henkilökunta  ja opiskelijat huolehtivat hevosten hyvinvoinnista ja normaaleista rutiineista.

Hevosopiston täysihoitohevosten omistajat saavat hoitaa ja liikuttaa omia hevosiaan normaalisti, annettujen ohjeiden mukaisesti. Yhtä hevosta kohden yksi hoitaja/päivä.

Mikäli sairastut, ilmoita siitä tallin henkilöstölle puhelimitse. 

Toistaiseksi ulkopuoliset vierailut Hevosopiston talleille eivät ole sallittuja. Hevosten omistajat voivat ennakkoon sopia tapaamisen ulkotiloihin vastaavan tallimestarin kanssa.

 

VALMENNUKSET
Maajoukkue– ja liittovalmennukset pyritään pitämään käynnissä tiukoin rajoituksin ja tapauskohtaisesti arvioiden. Maneeseissa edellytetään maskien käyttöä kaikilta muilta henkilöiltä paitsi ratsastajilta ja valmentajalta. Myös hanskat tulee olla kädessä. Tämä koskee  myös hevostenhoitajia ja puomien nostajia. Katsomot ovat suljettuja yleisöltä. 

Muita valmennuksia Hevosopistolla voi järjestää toistaiseksi noudattaen seuraavia ohjeistuksia:

– ratsukoita tunnilla maksimissaan 3, tuntien vaihdossa tilapäisesti 6. Ihmisiä ei saa hallissa olla kerrallaan yli 10 henkeä.
– ratsastaja täyttää henkilötietolomakkeen aina yksittäiseen valmennukseen saapuessaan ja kirjaa lomakkeelle mukanaan saapuvat henkilöt. Säilytämme tietoja noin 3 kuukauden ajan tautijäljityksen vuoksi.
– ratsastajan lisäksi 1 hevosta kohden 1 henkilö.

  • Valmentajan vastuulla on ohjeistaa valmennettavat ja heidän taustajoukkonsa noudattamaan kokoontumisrajoituksia.
  • Tilavaraus on tehtävä valmennusta varten ja suosittelemme myös tekemään yksittäisille ratsastuksille varaukset;
    t
    ee tilavaraus tästä.  

MAJOITUSVASTAANOTTO
Hevosopiston majoitusvastaanotto on suljettu, mutta palvelemme puhelimitse ja sähköpostitse aukioloaikojen mukaisesti. Emme suosittele majoittumista valmennusten aikana Hevosopistolla, valmennukset järjestetään drive in -periaatteella.
Mahdollisten majoittujien avaimet toimitetaan Opistohallin aulan avainten noutopisteeseen.

Peruutukset: voit peruuttaa tekemäsi varauksen sähköpostitse reception[a]hevosopisto.fi. Ilmoitathan myös tilinumeron, mikäli olet maksanut varauksen ennakkoon.

 

TOIMISTO

Toimisto on suljettu vierailijoilta. Henkilöstö työskentelee etänä mahdollisuuksien mukaan.

 

Lue lisää:
https://www.hevosopisto.fi/covid-19/

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ohjeistus alueelle, leviämisvaihe: 
https://www.khshp.fi/ajankohtaista-koronaviruksesta/