Ypäjän kansainvälinen kouluratsastuskilpailu siirtyy toukokuulle

  • 24.2.2021

Maaliskuun loppupuolelle suunniteltu kansainvälinen kouluratsastuskilpailu siirretään toukokuulle koronan vuoksi. Maaliskuussa on tarkoitus järjestää kansallisen tason kouluratsastuskilpailu Ypäjällä.

  • Kuva

 

Ypäjä CDI3* järjestettiin edellisen kerran vuonna 2019 jolloin Grand Prix -luokan voitti ruotsalainen
Jacob Sörensen – 
Mögelbjergs Romeo.
Kuva Leena Kahisaari.

Kilpailun siirtoon syy on koronaviruksen tuomissa rajoituksissa. Matkustusrajoitukset tuovat haasteita kansainvälisten kilpailijoiden ja toimihenkilöiden saapumiseen. Aikaisempina vuosina kilpailijoita on Ypäjälle saapunut Virosta, Ruotsista ja Venäjältä.

– Odotimme kansainväliseltä ratsastajainliitolta (FEI) vihreää valoa uusien kilpailupäivien suhteen. Maaliskuun kilpailu järjestetään näillä näkymin samalla konseptilla kuin kauden avauskilpailu Hevosopisto Winter Dressage, eli tiukoilla koronarajoituksilla ja kansallisena kilpailuna, Hevosopiston Event Manager Mikko Luhtala

Ypäjä CDI3* järjestetään 14.-16.5.2021 hallikilpailuna. Kilpailu toimii hyvin myös kotimaassa asuville ratsukoille valmistelevana kilpailuna kesän Pohjoismaiden mestaruuskilpailua ajatellen. Maaliskuun kilpailu järjestetään 27.-28.3.2021.

Kansainvälisen kilpailun järjestämiseen on olemassa tarkat FEI:n määrittelemät kriteerit, mutta Hevosopiston ja Suomen Ratsastajainliiton tahtotila on ollut tarjota kotimaassa asuville kilpailijoille mahdollisuus kerryttää kokemusta myös kansainvälisistä kilpailuista kotimaassa.

Lisätiedot
Event Manager
Mikko Luhtala
mikko.luhtala@hevosopisto.fi
040 0971 191

Kilpailu ja tapahtumakoordinaattori
Hinni Koskenniemi
hinni.koskenniemi@hevosopisto.fi
040 4578 668