Ikäluokkaratsukoissa uutta ja vanhaa verta kauden avauksessa

  • 21.2.2021

Hevosopisto halusi poikkeusolosuhteidenkin keskellä tarjota ratsastajille mahdollisuuden päästä kilpailemaan tiiviin harjoittelukauden jälkeen, jotta ratarutiini ei pääse tyystin katoamaan.

  • Kuva

Louise Jönsson ja Dayna avasivat viimeisen kauden nuorissa ylivoimaisella voitolla.
Kuva: Annika Mäki

Sunnuntaina ikäluokkaratsastajat kilpailivat kansallisella tasolla. Kilpailut vietiin läpi koronaturvallisuus huomioiden, eli yleisöä ei paikalle laskettu ja kilpailupaikalla oli rajoitettu ratsastajien mukana saapuvien henkilöiden määrää. Hevosopistolla noudatetaan tiukkaa maskisuositusta ja turvaväleistä huolehdittiin.

Kaikkiaan viikonloppuna starttasi liki 90 ratsukkoa kahden päivän aikana. Sunnuntaina ohjelmassa olivat ikäluokkien Winter Cupin 2. osakilpailut kullekin ryhmälle. Cupin ensimmäinen osakilpailu järjestettiin marraskuussa ja kolmas on luvassa huhtikuussa hallikauden päätteeksi.

Maajoukkuevalmentaja Marko Björs seurasi ratsukoiden suorituksia kilpailuissa viikonlopun ajan ja oli tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen.

– Ratsukoiden suoritukset olivat näin kauden avauskilpailussa mielestäni hyviä. Moni ratsukko on juuri vaihtanut ikäryhmää, joten vaatimustasokin nousee samalla. Ratarutiinia ei saa kuin ratsastamalla kilpailuohjelmia, joten esimerkiksi maajoukkueleireillä olemme viime aikoina keskittyneet juuri kokonaisten ratojen suorittamiseen yksittäisten tehtävien sijaan. Yksityiskohtia on hiottu aikaisemmin syksyn ja talven aikana, nyt asioiden pitää onnistua perättäin.

Päivän vaativin luokka järjestettiin nuorille ratsastajille ja ohjelmana oli Prix St. George. Viimeistä vuottaan nuorten luokissa kilpaileva Louise Jönsson ratsasti Daynan ylivoimaiseen voittoon. Tuloseroa kirjattiin voittajan ja toiseksi sijoittuneen Eerika Hakalan ja American Beautyn välille noin neljä prosenttiyksikköä. Nuorten ratsastajien luokkia voi kilpailla sen kalenterivuoden loppuun, jona ratsastaja täyttää 21.

Poniratsukoita kilpaili kaikkiaan 24 ja Turun Ratsastajien Mila Pietarila – Avalon päihittivät puolen prosentin erolla poniluokkia parin viime kauden ajan hallinneen, Rauman Hevosystäväinseuraa edustavan Roosa Salon ja Sir Maximus Welsh Warriorin.

– Kilpailuissa ratsukko onnistui noin 80 prosenttisesti sillä tasolla, mihin he pystyvät. Kotona tietyt asiat ovat sujuneet aavistuksen korkeammalla tasolla, mutta kilpailuissa oli nyt hyvä nähdä missä olemme valmentautumisen suhteen menossa muihin ratsukoiden nähden, analysoi voittajaratsukon kotivalmentaja Hanne-Mari Kiuttu, joka toimi Ypäjällä myös usean luokan tuomarina.

Lapsiratsastajissa kaksoisvoittoon ratsasti Vihdin Ratsastajien Coco Roine hevosilla Sambaya ja Kameo.

Junioriratsastajien luokan voittotulokset olivat tasan, joten lopputulosprosentin mediaani oli ratkaiseva. Luokan kolme tuomaria sijoittivat kukin eri ratsukon omaksi voittajakseen, mutta tänään voittajaksi selvisi laskettuina Pinja Järvinen – Fahrenheit (Helsingin ratsastajat) saivat lähteä kotimatkalle voittajina. Inna Jurvainen – Escondido sijoittuivat luokassa toisella sijalle.

Lisää tietoa kilpailusta
https://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/hevosopisto-winter-dressage/

Livelähetys
https://www.haven.fi/live/

Kokonaistulokset
https://online.equipe.com/fi/competitions/40097