Kouluratsastuksen kansallinen kilpailukausi avattiin Ypäjällä

  • 20.2.2021

Hevosopisto Winter Dressage käynnisti kansallisen tason kouluratsastuksen kilpailukauden suunnitellussa aikataulussa, koronan tuomat poikkeusjärjestelyt huomioiden.

  • Kuva

Ypäjän Ratsastajien Anu Sironen kilpaili kolmella omalla kasvattamallaan hevosella pitkästä aikaa kotikylällä. 
Kuva: Annika Mäki

Koronan tuomat tarkat rajoitukset otettiin järjestelyissä huomioon. Yleisölle kilpailut näytetään viikonlopun aikana suorana livelähetyksenä. Ypäjällä ratsastushallit mahdollistavat väljät urheiluolosuhteet kilpailijoille ja heidän taustajoukoilleen, joita sai olla mukana rajallinen määrä. Viikonlopun aikana nähdään kokeneita konkariratsukoita ja myös aivan tuoreita ratsukkopareja, jotka pääsevät etsimään yhteisiä askelia kilpailuissa.

Pääluokkana kilpailtiin kouluratsastuksessa vaativin mahdollinen luokka, Grand Prix, prix de LähiTapiola Loim-Häme. Osallistuvia ratsukoita nähtiin kuusi ja kaksi hevosta debytoi tällä tasolla. Merkittävää näissä kahdessa hevosessa on se, että molemmat ovat kotimaista kasvatusta.

Luokan kaksoisvoittoon ratsasti hallitseva Suomen mestari Anna von Wendt. Kansainvälisilläkin areenoilla pärjännyt, 19-vuotias Denzel on toipunut silmänpoistostaan niin hyvin, että ratsukko nakutti tulostauluun oman ennätystuloksensa. Kultaa ratsastajalle viime syksyn mestaruuksissa tuonut Sir Fashion jäi selkeästi neljän prosentin päähän lopputuloksissa.

– Olisin toivonut taas sitä 70 prosentin rikkoutumista Denzelin kanssa, mutta täytyy olla iloinen molempien hevosten ennätystuloksesta, ratsastaja analysoi hymyssä suin.

Ypäjälle Isosta-Britanniasta palannut Anu Sironen toi mukavaa tuulahdusta kilpailun avauspäivän iltaan. Sironen palasi Suomeen loppuvuodesta ja starttasi kotimaan avauskilpailussa kolmella omalla kasvattamallaan hevosellaan. Iso-Britanniassa Sironen on lähinnä harjoitellut, kilpaillut vähemmän. Treenaaminen toi illan viimeisessä luokassa sijan kaksi hevosella, jolla hän kilpaili ensimmäistä kertaa. Taso oli Prix St. George, joka on korkein vaatimustasoltaan vaativista luokista. Tason jälkeen edessä on usein siirtyminen vaikeisiin luokkiin, Inter- ja GP-tasolle.

– Hevosen kouluttaminen GP-tasolle on pitkä tie, sen takia pitää aina olla tyytyväinen, kun saa oman hevosen rakennettua sinne saakka! Näillä näkymin viivyn Suomessa syksyyn ja sitten palaan Iso-Britanniaan, tutkijana Luonnonvarakeskuksella työskentelevä Sironen suunnittelee.

Lauantain prix de Biolan Intermediate II -luokan vei nimiinsä kokenut Elisabet Ehrnrooth Macacholla. Piste-erot luokassa olivat pieniä, kolmen joukko oli prosentin sisällä toisistaan lopputuloksissa.

Lisää tietoa kilpailusta
https://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/hevosopisto-winter-dressage/

Livelähetys
https://www.haven.fi/live/

Kokonaistulokset
https://online.equipe.com/fi/competitions/40097