Hevosopistolla ennätysmäärä tutkinnon suorittaneita vuonna 2020

  • 20.1.2021

Vuonna 2020 Hevosopistolla saavutettiin tutkinnoissa kaikkien aikojen ennätys. Hevosopistolla suoritettiin kaikkiaan 147 tutkintoa.

  • Kuva

– Kehitystoimet ja tiivis yhteistyö urheilun kanssa, jota olemme Hevosopistolla viime vuosina tehneet ja vieneet eteenpäin on ollut oikeansuuntaisia. Kiltatallit ovat vieneet meidät pois oppituntikehysajattelusta jatkuvaan oppimiseen. Koko koulussa oloaika on täysiaikaista oppimista, iloitsee rehtori ja toimitusjohtaja Pauliina Mansikkamäki.

Hevosopistolla toimii useampi kiltatalli ja opiskelijoille tehdään koulutussopimuksia myös muille talleille. Tämä mahdollistaa esimerkiksi kotona asumisen, jos kodin läheltä löytyy sopiva talli ja ohjaaja opiskeluiden ajaksi. Yhä useampi hevosalalla jo toimiva ammattilainen on myös suorittanut opintoja, kuten liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon tai hevosalan erikoisammattitutkinnon.

– Haluan kiittää opetuksen ja ohjauksen henkilöstöä erittäin kovasta työstä. Entistä vähemmillä resursseilla on saavutettu entistä parempia tuloksia, Mansikkamäki kiittelee.

– Opetushenkilöstömme teki koko vuoden kovasti töitä. Korona sotki toimintaa keväällä ja toi painetta syksyyn. Syksyyn saimme kuitenkin parempaa suunnitelmallisuutta, joka johti parempaan tulokseen. Opetuksen laatua ei haluttu heikentää etäopetuksesta huolimatta, joten opettajat joutuivat nopeasti opettelemaan uuden opetuskulttuurin ja paljon uutta sähköisissä oppimisympäristöissä. Tahtoa ja taitoa laadukkaaseen opetukseen meiltä löytyy, kiittelee myös koulutuspäällikkö Minna Saarela.

– Ammatillisen koulutuksen reformi on muuttanut ammatillista koulusta enemmän mitä koko nykymuotoisen koulutuksen aikana on tapahtunut. Edeltävä näin suuri muutos on ollut käynnissä silloin kuin nykymuotoinen ammatillinen koulutus on käynnistynyt, Mansikkamäki toteaa.

Suunnitellut muutokset opetuksen rahoituslainsäädännössä antavat viitteitä siitä, että kovaa työtä tarvitaan jatkossakin. Lakimuutos oppivelvollisuuden laajentumisesta 18 ikävuoteen asti tuo omia muutoksiaan. Uudistuksella hallitus pyrkii vastaamaan nuorten riskiin syrjäytymisestä.

Lämpimät onnittelut kaikille valmistuneille!