Etelä-Suomen AVI jatkaa koronarajoituksia

  • 5.1.2021

5.1.2021 päivitetyt rajoitteet ovat voimassa 31.1.2021 saakka.

  • Kuva

Seuraamme viranomaisten ja lajiliittojen ohjeita vallitsevassa koronavirustilanteessa ja turvaamme ensisijaisesti sekä ihmisten että hevosten hyvinvoinnin.

Kanta-Hämeen alueen koronavirustilanne aiheuttaa edelleen muutoksia toimintaamme. Päivitetyt muutokset (5.1.2021) ovat voimassa 31.1.2021 saakka. Tiedotamme mahdollisista muutoksista henkilökuntaamme, opiskelijoitamme ja asiakkaitamme Hevosopiston kanavissa.

Hevosopistolle ei tule saapua hengitystieoireisena.
Ohjeistuksia huolellisesta käsihygieniasta ja maskin käytöstä tulee noudattaa.  

Haluamme turvata Hevosopiston henkilöstön ja opiskelijoiden terveyden seuraavilla toimenpiteillä. Varmistamme näin myös hevosten hyvinvoinnista huolehtimisen riittävillä henkilöstöresursseilla.​​​​​​​

Asiakaspalvelu

Palvelemme asiakkaitamme sähköpostin ja puhelimen välityksellä, Opistohallin yhteydessä sijaitseva vastaanotto on suljettu. Koronavirustilanteen vuoksi peruuntuvien varausten maksut palautetaan asiakkaalle, kun hän peruuttaa varauksensa reception@hevosopisto.fi ja ilmoittaa tilinumeron.

Ammatillinen koulutus

Teoriaopintoja opiskellaan verkko-opintoina etänä. Hevosten kanssa tapahtuva opetus on lähiopetusta, jossa noudatamme turvavälejä ja suositamme maskien käyttöä. Tiedotamme opiskelijoitamme Wilma-järjestelmässä.

Ravintolapalvelut

Oppilasruokalamme palvelee ainoastaan Hevosopiston henkilökuntaa ja opiskelijoita.

Valmennuskeskus

Yhteistyössä Suomen Ratsastajainliiton ja valmentajien kanssa olemme päätyneet jatkamaan liitto- ja maajoukkuetoiminnan valmennustaukoa Hevosopistolla 31.1.2021 saakka. Syynä valmennusten peruutuksiin on Hevosopistolle kerralla saapuva ihmismäärä ja suuri vaihtuvuus.  Muista maajoukkuevalmennuksista poiketen liiton järjestämät senioreiden este- ja koulumaajoukkueiden valmennukset toteutetaan tammikuussa suunnitellusti erityisjärjestelyin.

Etsimme ratkaisua turvalliseen valmentautumiseen Ypäjällä yhdessä liiton ja valmentajien kanssa.

Muita valmennuksia on edelleen mahdollista järjestää Hevosopiston tiloissa. Valmentajan vastuulla on noudattaa voimassa olevia Kanta-Hämeen alueelle annettuja suosituksia ja Hevosopiston ohjeita.

Valmentautumassa voi olla maneesissa kerrallaan 3 ratsukkoa, tuntien vaihtotilanteessa hetkellisesti 6 ratsukkoa. Maneesin henkilömäärän on pysyttävä maks. 10 hengessä. Muiden kuin ratsastajien ja valmentajan on käytettävä maskia. 

Suosittelemme tekemään maneesivaraukset ennakkoon järjestelmäämme. Näin kaikki hallien käyttäjät tietävät maneesien käyttöasteen ja voivat ratsastaa sopivana ajankohtana.

Kaikkien valmentautumaan saapuvien tulee täyttää henkilötietolomake ennakkoon. Valmentajan vastuulla on varmistaa tämä ennen valmennuksen päättymistä ja ratsastajien alueelta poistumista.

Mikäli varattu valmennusaika peruuntuu, tulee siitä ilmoittaa Hevosopiston vastaanottoon / perua varaus varausjärjestelmästä.

Tallitoiminta

Hevosten hoidon varmistamiseksi on tehty varautumissuunnitelma. Hevosopiston talleissa asuvien täysihoitohevosten yksi vastuuhenkilö voi hoitaa hevosta päivittäin. Ulkopuoliset vierailut eivät ole mahdollisia (pois lukien täysihoitohevosten omistajat). Suosittelemme, että kaikkia vierailuja Hevosopistolle vältetään, hevosenomistajat voivat kuitenkin erikseen ennakkoon sovittaessa vierailla Hevosopistolla tervehtimässä hevosia ulkotiloissa.

Hevosopiston Ratsastuskoulu

Jatkamme toimintaa ratsastuskoululla pienryhmissä aluehallintoviranomaisten ohjeiden mukaisesti. Tenavatunnit on peruttu. Ratsastuskoulun tiloissa ja maneesissa tulee käyttää maskia, ratsastettaessa maskia ei tarvitse käyttää. Tallissa vain hevosten satulointi ja hoito ennen ja jälkeen ratsastuksen. Varusteet otetaan ja jätetään karsinan eteen telineisiin. Valmiina tunnilla olevan hevosen ratsastaja voi tulla paikalle maneesiin noin 10 minuuttia ennen edellisen tunnin loppua, hevosten vaihdossa pidetään mahdollisimman pitkät turvavälit. Takit jätetään ja otetaan areenan laidalta yksitellen itse. Katsomoon ei pääse seuraamaan tunteja. Ratsastuskoulu tiedottaa asiakkaitaan tarkemmin Hopotin, Facebookin ja asiakasrekisterin kautta.

Vermon Ravikoulu

Vermon Ravikoulun toiminta on koronavirustilanteen vuoksi keskeytetty Uudenmaan sairaanhoitopiiriä koskevien linjausten mukaisesti tammikuun loppuun saakka.

Lisätietoja:

Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiiri, ajankohtaista koronaviruksesta:
https://www.khshp.fi/ajankohtaista-koronaviruksesta/

THL, Koronaepidemia: alueiden tilanne, suositukset ja rajoitukset:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta/koronaepidemia-alueiden-tilanne-suositukset-ja-rajoitukset

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, alueellinen koronavirusepidemiatilanne ja suositukset:
https://www.hus.fi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/alueellinen-koronavirusepidemiatilanne-ja-suositukset

Suomen Hippoksen UKK koronavirustilanteeseen liittyen:
https://www.hippos.fi/hippos/muut/uutisarkisto/ajankohtaista_-_arkisto/kysymyksia_ja_vastauksia_koronavirustilanteeseen_liittyen.21815.news

Suomen Ratsastajainliitto, Uusia rajoituksia voimaan 30.11. alkaen koronaepidemian hillitsemiseksi ja SRL:n suosituksia:
https://www.ratsastus.fi/tiedotteet/uusia-rajoituksia-voimaan-30.11-alkaen-koronaepidemian-hillitsemiseksi/

​​​​Katso lisää:
Hevosopiston aikaisemmat ohjeistukset ja tiedotteet

Täytä henkilötietolomake saapuessasi valmennukseen Hevosopistolle:
https://forms.gle/PfCcEwxkox9oamfC9

Tiedot säilytetään 3 kuukauden ajan. Tietoja luovutetaan vain mahdollisessa tartuntaepäilyssä terveydenhuollon ammattilaisille.

 

Yhteystiedot: 

Toimitusjohtaja-rehtori 
Pauliina Mansikkamäki
040 185 8822
pauliina.mansikkamaki@hevospisto.fi

Valmennuskeskus, johtaja
Pirkko Herd
0406815877
pirkko.herd@hevosopisto.fi

Asiakaspalvelu, palvelupäällikkö
Rita Korpisaari
040 628 9824
rita.korpisaari@hevosopisto.fi

Koulutuspäällikkö
Minna Saarela
040 681 8776
minna.saarela@hevosopisto.fi

Markkinointi- ja viestintäjohtaja
Suvi Louhelainen
050 574 5920
suvi.louhelainen@hevosopisto.fi

Keittiön esihenkilö
Niina Laaksonen
040 456 6616
niina.laaksonen@hevosopisto.fi

Vastaavat tallimestarit
Kirsi Kärkkäinen
040 860 7613
kirsi.karkkainen@hevosopisto.fi

Anni Mäntyharju
040 612 8702
anni.mantyharju@hevosopisto.fi

Ratsastuskoulu

040 860 7639
ratsastuskoulu@hevosopisto.fi

Reita Järvelä
040 860 7638
reita.jarvela@hevosopisto.fi

Vermon Ravikoulu
Hanna Lepistö
040 046 1103
hanna.lepisto@hevosopisto.fi