Koronaviruksen aiheuttamat rajoitteet jatkuvat 17.1.2021 saakka

  • 18.12.2020

Kymenlaakson ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien alueet ovat alueellisten koronakoordinaatioryhmien arvioiden mukaan edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa.

  • Kuva

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alue on alueellisen koronakoordinaatioryhmän tuoreen arvion mukaan edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa tämän vuoksi alueiden yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia 17.1.2021 asti. Kaikkia kokoontumisia on syytä välttää aina kun se on mahdollista.

Seuraamme viranomaisten ja lajiliittojen ohjeita vallitsevassa koronavirustilanteessa ja turvaamme ensisijaisesti sekä ihmisten että hevosten hyvinvoinnin. Kanta-Hämeen alueen pahentunut koronavirustilanne aiheuttaa muutoksia toimintaamme. 2.12.2020 alkaneet muutokset ovat voimassa 17.1.2021 asti. Seuraamme tarkoin viranomaisten ohjeistuksia ja tiedotamme mahdollisista muutoksista asiakkaitamme Hevosopiston kanavissa.

Hevosopistolle ei tule saapua hengitystieoireisena. Ohjeistuksia huolellisesta käsihygieniasta ja maskin käytöstä tulee noudattaa.

Haluamme turvata Hevosopiston henkilöstön ja opiskelijoiden terveyden seuraavilla toimenpiteillä. Varmistamme näin hevosten hyvinvoinnista huolehtimisen.

Pahoittelemme asiakkaillemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa.

Asiakaspalvelu 

Palvelemme asiakkaitamme sähköpostin ja puhelimen välityksellä, Opistohallin yhteydessä sijaitseva vastaanotto on suljettu. Koronavirustilanteen vuoksi peruuntuvien varausten maksut palautetaan asiakkaalle kun hän peruuttaa varauksensa reception@hevosopisto.fi ja ilmoittaa tilinumeronsa.

Ammatillinen koulutus 

Olemme siirtyneet etäopetukseen, lukuun ottamatta hevosten kanssa tapahtuvaa opetusta, joka tapahtuu edelleen talleilla. Noudatamme turvavälejä ja suositamme maskien käyttöä. Tiedotamme opiskelijoitamme Wilma-järjestelmässä.

Opiskelijat lähtevät joululomalle kotipaikkakunnilleen viikoiksi 52 ja 53.

Ravintolapalvelut 

Oppilasruokalamme palvelee ainoastaan Hevosopiston henkilökuntaa ja opiskelijoita. Ulkopuolisilta ruokala on suljettu 2.12. lähtien. Oppilasruokala jää joulutauolle 18.12. kello 14 ja on kokonaan suljettuna viikot 52 ja 53.

Valmennuskeskus 

Yhteistyössä Suomen Ratsastajainliiton ja valmentajien kanssa olemme päätyneet perumaan liittovalmennukset sekä maajoukkuevalmennukset sekä kaikki kilpailutapahtumat 17.1.2021 asti. Syynä valmennusten peruutuksiin on Hevosopistolle saapuva suuri ihmismäärä ja suuri vaihtuvuus. Selvitämme yhdessä valmentajien kanssa korvaavia valmennuspäiviä.  Muista maajoukkuevalmennuksista poiketen liiton järjestämät senioreiden este- ja koulumaajoukkueiden valmennukset toteutetaan tammikuussa suunnitellusti erityisjärjestelyin.

Muita valmennuksia on edelleen mahdollista järjestää Hevosopiston tiloissa. Valmentajan vastuulla on noudattaa voimassa olevia Kanta-Hämeen alueelle annettuja ohjeita ja suosituksia.

Ratsukoita voi olla maneesissa kerrallaan valmentautumassa 3 ratsukkoa, tuntien vaihtotilanteessa hetkellisesti 6 ratsukkoa. Maneesin henkilömäärän on pysyttävä maks. 10 hengessä. Muiden kuin ratsastajien ja valmentajan on käytettävä maskia.

Kaikki valmentautumaan saapuvien tulee täyttää henkilötietolomake ennakkoon. Valmentajan vastuulla on varmistaa tämä ennen valmennuksen päättymistä. 

Mikäli valmennus peruuntuu, tulee siitä ilmoittaa Hevosopiston vastaanottoon / perua varaus varausjärjestelmästä.

Tallitoiminta 

Hevosten hoidon varmistamiseksi on tehty varautumissuunnitelma. Hevosopiston talleissa asuvien täysihoitohevosten yksi vastuuhenkilö voi hoitaa hevosta päivittäin. Ulkopuoliset vierailut eivät ole mahdollisia (pois lukien täysihoitohevosten omistajat). Suosittelemme, että kaikkia vierailuja Hevosopistolle vältetään, hevosenomistajat voivat kuitenkin erikseen ennakkoon sovittaessa vierailla Hevosopistolla tervehtimässä hevosia ulkotiloissa.

Hevosopiston Ratsastuskoulu

Jatkamme toimintaa ratsastuskoululla pienryhmissä aluehallintoviranomaisten ohjeiden mukaisesti. Tenavatunnit on peruttu. Ratsastuskoulun tiloissa ja maneesissa tulee käyttää maskia, ratsastettaessa maskia ei tarvitse käyttää. Tallissa vain hevosten satulointi ja hoito ennen ja jälkeen ratsastuksen. Varusteet otetaan ja jätetään karsinan eteen telineisiin. Valmiina tunnilla olevan hevosen ratsastaja voi tulla paikalle maneesiin noin 10 minuuttia ennen edellisen tunnin loppua, hevosten vaihdossa pidetään mahdollisimman pitkät turvavälit. Takit jätetään ja otetaan areenan laidalta yksitellen itse. Katsomoon ei pääse seuraamaan tunteja. Ratsastuskoulu tiedottaa asiakkaitaan tarkemmin Hopotin, Facebookin ja asiakasrekisterin kautta.

Vermon Ravikoulu 

Vermon Ravikoulun toiminta on koronavirustilanteen vuoksi keskeytetty Uudenmaan sairaanhoitopiiriä koskevien linjausten mukaisesti 10.1. asti. Asiakkaita on tiedotettu muutoksesta.

Lisätiedot:
Aluehallintovirasto, tiedote 17.12.2020 Kanta-Häme
https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69896929

Aluehallintovirasto, tiedote 17.12.2020 Uusimaa
https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69896705

Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiiri, ajankohtaista koronaviruksesta:
https://www.khshp.fi/ajankohtaista-koronaviruksesta/

THL, Koronaepidemia: alueiden tilanne, suositukset ja rajoitukset:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta/koronaepidemia-alueiden-tilanne-suositukset-ja-rajoitukset

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, alueellinen koronavirusepidemiatilanne ja suositukset:
https://www.hus.fi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/alueellinen-koronavirusepidemiatilanne-ja-suositukset

Suomen Hippoksen UKK koronavirustilanteeseen liittyen:
https://www.hippos.fi/hippos/muut/uutisarkisto/ajankohtaista_-_arkisto/kysymyksia_ja_vastauksia_koronavirustilanteeseen_liittyen.21815.news

Suomen Ratsastajainliitto, Uusia rajoituksia voimaan 30.11. alkaen koronaepidemian hillitsemiseksi ja SRL:n suosituksia:
https://www.ratsastus.fi/tiedotteet/uusia-rajoituksia-voimaan-30.11-alkaen-koronaepidemian-hillitsemiseksi/

Täytä henkilötietolomake saapuessasi valmennukseen Hevosopistolle:
https://forms.gle/PfCcEwxkox9oamfC9

Tiedot säilytetään 3 kuukauden ajan. Tietoja luovutetaan vain mahdollisessa tartuntaepäilyssä terveydenhuollon ammattilaisille.

Yhteystiedot: 

Toimitusjohtaja-rehtori
Pauliina Mansikkamäki
040 185 8822
pauliina.mansikkamaki@hevospisto.fi

Valmennuskeskus, vt. Toiminnanjohtaja
Mikko Luhtala
040 097 1191
mikko.luhtala@hevosopisto.fi

Asiakaspalvelu
Palvelupäällikkö
Rita Korpisaari
040 628 9824
rita.korpisaari@hevosopisto.fi

Koulutuspäällikkö
Minna Saarela
040 681 8776
minna.saarela@hevosopisto.fi

Markkinointi- ja viestintäjohtaja
Suvi Louhelainen
050 574 5920
suvi.louhelainen@hevosopisto.fi

Keittiön esihenkilö
Niina Laaksonen
040 456 6616
niina.laaksonen@hevosopisto.fi

Tallimestari
Kirsi Kärkkäinen
040 860 7613
kirsi.karkkainen@hevosopisto.fi

Ratsastuskoulu
Reita Järvelä
040 860 7638
reita.jarvela@hevosopisto.fi
​​​​​​​

Vermon Ravikoulu
Hanna Lepistö
040 046 1103
hanna.lepisto@hevosopisto.fi