Hevosopisto käynnistää yt-neuvottelut

  • 8.12.2020

Hevosopisto käynnistää yt-neuvottelut koronaviruspandemian aiheuttamien tulonmenetysten seurauksena koskien mahdollisia lomautuksia.

  • Kuva

Koronaviruspandemialla on merkittäviä vaikutuksia Hevosopiston tapahtuma-, valmennus-, majoitus- ja ravintolaliiketoimintaan, ratsastus- ja ravikoulun toimintaan sekä opetusjärjestelyihin.

Tämän johdosta Hevosopisto joutuu käynnistämään yhteistoimintaneuvottelut koskien mahdollisia henkilöstön lomautuksia. Yt-neuvotteluilla ei tavoitella pysyviä henkilövähennyksiä.

-Koronavirustilanteen vaikutukset iskevät yhtiöön valitettavasti vastaavasti kuten viime keväänäkin. Koronarajoituksista johtuen osa toiminnoista on mennyt kiinni ja asiakasmäärät ovat laskeneet. Pyrimme varautumistoimilla vakauttamaan yhtiön taloudellista tilannetta ja turvaamaan Hevosopiston toimintamahdollisuudet, Hevosopiston talous- ja hallintojohtaja Teemu Rämö kertoo.

– Kiitämme henkilöstöämme työstä kovin poikkeuksellisena ja vaativana vuonna. Tilanteemme on vaikea, mutta selviämme yhdessä tästä kyllä.

– Suomen Ratsastajainliiton maajoukkue- ja liittovalmennusten keskeytymisellä on merkittävä vaikutus toimintaamme. Pyrimme yhdessä sidosryhmiemme kanssa löytämään vaihtoehtoisia toteutusratkaisuja turvataksemme toimintomme, jotta aiheutuvat haitat asiakkaillemme, henkilöstöllemme ja yhtiölle olisivat mahdollisimman vähäiset.

– Hevosopisto on kriisiyritys, jonka tulevaisuuden pyrimme turvaamaan koronavirustilanteen aiheuttamista taloudellisista menetyksistä huolimatta. Seuraamme koronavirustilannetta ja viranomaisten linjauksia aktiivisesti ja pyrimme sopeuttamaan toimintaamme niiden mukaisesti, Rämö kommentoi.

Ensi viikolla käynnistyvät yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä.  Neuvotteluesitys on annettu 7.12.2020.
Mahdolliset lomautukset koskevat enintään 90 vrk:den jaksoa.

 Tiedotetta päivitetty 8.12.2020 kello 16.50: lisätty tieto mahdollisista lomausten kestoista.

Lisätietoja

Talous- ja hallintojohtaja
Teemu Rämö
p. 040 630 6605
teemu.ramo@hevosopisto.fi

Toimitusjohtaja-rehtori
Pauliina Mansikkamäki
p. 040 185 8822
pauliina.mansikkamaki@hevosopisto.fi