Koronavirustilanne aiheuttaa muutoksia toiminnassa 2.12. alkaen

  • 2.12.2020

Koronaepidemiatilanne on pahentunut Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella.

  • Kuva

Seuraamme viranomaisten ja lajiliittojen ohjeita vallitsevassa koronavirustilanteessa ja turvaamme ensisijaisesti sekä ihmisten että hevosten hyvinvoinnin. Kanta-Hämeen alueen pahentunut koronavirustilanne aiheuttaa muutoksia toimintaamme.  Muutokset ovat voimassa 20.12.2020 asti. Seuraamme tarkoin viranomaisten ohjeistuksia ja tiedotamme mahdollisista muutoksista asiakkaitamme Hevosopiston kanavissa. 

Hevosopistolle ei tule saapua hengitystieoireisena. Ohjeistuksia huolellisesta käsihygieniasta ja maskin käytöstä tulee noudattaa.  

Haluamme turvata Hevosopiston henkilöstön ja opiskelijoiden terveyden seuraavilla toimenpiteillä. Varmistamme näin hevosten hyvinvoinnista huolehtimisen.

Pahoittelemme asiakkaillemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa.

Asiakaspalvelu

Palvelemme asiakkaitamme sähköpostin ja puhelimen välitykselläOpistohallin yhteydessä sijaitseva vastaanotto on suljettu. Koronavirustilanteen vuoksi peruuntuvien varausten maksut palautetaan asiakkaalle kun hän peruuttaa varauksensa reception@hevosopisto.fi ja ilmoittaa tilinumeron.

Ammatillinen koulutus

Olemme siirtyneet etäopetukseen, lukuun ottamatta hevosten kanssa tapahtuvaa opetusta, joka tapahtuu edelleen talleilla. Noudatamme turvavälejä ja suositamme maskien käyttöä. Tiedotamme opiskelijoitamme Wilma-järjestelmässä. 

Opiskelijat lähtevät joululomalle kotipaikkakunnilleen viikoiksi 52 ja 53.

Ravintolapalvelut

Oppilasruokalamme palvelee ainoastaan Hevosopiston henkilökuntaa ja opiskelijoita. Ulkopuolisilta ruokala on suljettu 2.12. lähtien. Oppilasruokala jää joulutauolle 18.12. kello 14 ja on kokonaan suljettuna viikot 52 ja 53.

Valmennuskeskus

Yhteistyössä Suomen Ratsastajainliiton ja valmentajien kanssa olemme päätyneet perumaan Hevosopistolla järjestettävät liittovalmennukset sekä maajoukkuevalmennukset sekä kaikki kilpailutapahtumat 20.12.2020 asti. Syynä valmennusten peruutuksiin on Hevosopistolle saapuva suuri ihmismäärä ja suuri vaihtuvuus.

Selvitämme yhdessä valmentajien kanssa alkuvuodelle korvaavia valmennuspäiviä.

Muita valmennuksia on edelleen mahdollista järjestää Hevosopiston tiloissa. Valmentajan vastuulla on noudattaa voimassa olevia Kanta-Hämeen alueelle annettuja ohjeita ja suosituksia. 

Ratsukoita voi olla maneesissa kerrallaan valmentautumassa 3 ratsukkoa, tuntien vaihtotilanteessa hetkellisesti 6 ratsukkoa. Maneesin henkilömäärän on pysyttävä maks. 10 hengessä. Muiden kuin ratsastajien ja valmentajan on käytettävä maskia. 

Kaikkien valmentautumaan saapuvien tulee täyttää henkilötietolomake ennakkoon. Valmentajan vastuulla on varmistaa tämä ennen valmennuksen päättymistä ja ratsastajien alueelta poistumista.

Mikäli valmennus peruuntuu, tulee siitä ilmoittaa Hevosopiston vastaanottoon / perua varaus varausjärjestelmästä.

Tallitoiminta

Hevosten hoidon varmistamiseksi on tehty varautumissuunnitelma. Hevosopiston talleissa asuvien täysihoitohevosten yksi vastuuhenkilö voi hoitaa hevosta päivittäinUlkopuoliset vierailut eivät ole mahdollisia (pois lukien täysihoitohevosten omistajat). Suosittelemme, että kaikkia vierailuja Hevosopistolle vältetään, hevosenomistajat voivat kuitenkin erikseen ennakkoon sovittaessa vierailla Hevosopistolla tervehtimässä hevosia ulkotiloissa.  

Hevosopiston Ratsastuskoulu 

Jatkamme toimintaa ratsastuskoululla pienryhmissä aluehallintoviranomaisten ohjeiden mukaisestiTenavatunnit on peruttu. Ratsastuskoulun tiloissa ja maneesissa tulee käyttää maskia, ratsastettaessa maskia ei tarvitse käyttää. Tallissa vain hevosten satulointi ja hoito ennen ja jälkeen ratsastuksen. Varusteet otetaan ja jätetään karsinan eteen telineisiin. Valmiina tunnilla olevan hevosen ratsastaja voi tulla paikalle maneesiin noin 10 minuuttia ennen edellisen tunnin loppua, hevosten vaihdossa pidetään mahdollisimman pitkät turvavälit. Takit jätetään ja otetaan areenan laidalta yksitellen itse. Katsomoon ei pääse seuraamaan tunteja. Ratsastuskoulu tiedottaa asiakkaitaan tarkemmin Hopotin, Facebookin ja asiakasrekisterin kautta. 

Vermon Ravikoulu

Vermon Ravikoulun toiminta on koronavirustilanteen vuoksi keskeytetty Uudenmaan sairaanhoitopiiriä koskevien linjausten mukaisesti 18.12. asti. Asiakkaita on tiedotettu muutoksesta.

Lisätiedot:

Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiiri, ajankohtaista koronaviruksesta:
https://www.khshp.fi/ajankohtaista-koronaviruksesta/  

THL, Koronaepidemia: alueiden tilanne, suositukset ja rajoitukset:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta/koronaepidemia-alueiden-tilanne-suositukset-ja-rajoitukset 

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, alueellinen koronavirusepidemiatilanne ja suositukset:
https://www.hus.fi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/alueellinen-koronavirusepidemiatilanne-ja-suositukset  

Suomen Hippoksen UKK koronavirustilanteeseen liittyen:
https://www.hippos.fi/hippos/muut/uutisarkisto/ajankohtaista_-_arkisto/kysymyksia_ja_vastauksia_koronavirustilanteeseen_liittyen.21815.news  

Suomen Ratsastajainliitto, Uusia rajoituksia voimaan 30.11. alkaen koronaepidemian hillitsemiseksi ja SRL:n suosituksia:
https://www.ratsastus.fi/tiedotteet/uusia-rajoituksia-voimaan-30.11-alkaen-koronaepidemian-hillitsemiseksi/  

Katso lisää:
Hevosopiston aikaisemmat ohjeistukset ja tiedotteet

Täytä henkilötietolomake saapuessasi valmennukseen Hevosopistolle:
https://forms.gle/PfCcEwxkox9oamfC9 

Tiedot säilytetään 3 kuukauden ajan. Tietoja luovutetaan vain mahdollisessa tartuntaepäilyssä terveydenhuollon ammattilaisille.

Yhteystiedot: 

Toimitusjohtaja-rehtori 
Pauliina Mansikkamäki
040 185 8822
pauliina.mansikkamaki@hevospisto.fi

Valmennuskeskusvt. toiminnanjohtaja
Mikko Luhtala 
040 097 1191 
mikko.luhtala@hevosopisto.fi 

Asiakaspalvelu, palvelupäällikkö
Rita Korpisaari
040 628 9824 
rita.korpisaari@hevosopisto.fi

Koulutuspäällikkö 
Minna Saarela
040 681 8776
minna.saarela@hevosopisto.fi 

Markkinointi- ja viestintäjohtaja
Suvi Louhelainen
050 574 5920
suvi.louhelainen@hevosopisto.fi 

Keittiön esihenkilö
Niina Laaksonen
040 456 6616
niina.laaksonen@hevosopisto.fi 

Tallimestari
Kirsi Kärkkäinen
040 860 7613
kirsi.karkkainen@hevosopisto.fi 

Ratsastuskoulu
Reita Järvelä
040 860 7638
reita.jarvela@hevosopisto.fi 

Vermon Ravikoulu
Hanna Lepistö
040 046 1103
hanna.lepisto@hevosopisto.fi