Neljännen kerran hallimestariksi Ypäjällä

  • 1.11.2020

Nuorten hevosten luokasta suunnataan kohti nuorten hevosten MM-kilpailua.

  • Kuva

Veera Paloheimo ja Wolle Wolkenstein jälleen uusiin ennätysprosentteihin.
Kuva: Leena KahisaariSunnuntaina kilpailtiin kaikkiaan kuuden ikäluokan hallimestaruuksissa. Anna von Wendt ja Denzel hallitsivat senioreissa jälleen tuttuun tyyliin, mutta Susanna Hyypiä onnistui Avemmolla tänään paremmin kuin pronssille ratsastanut SM-hopeamitalisti Pilvi Tuominen – G-Renzo.

von Wendt kilpaili luokassa kahdella hevosella, mutta tiesi jo hyvissä ajoin luottaa kokeneeseen kisakumppaniinsa, sillä mestaruudesta voi ratsastaa vain yhdellä hevosella.

– Denzel sai puolustaa viimevuotista hallimestaruuttaan ja osasin ennakoida tilanteen oikein, sillä luokkatuloksissa Sir Fashion oli kolmantena.

Nuorten mestariksi ratsasti hallitseva Suomen mestari Louise Jönssön – Dayna, joilla on takana tällä kaudella myös Unkarin EM-kilpailut. Eerika Hakala ja American Beauty saivat hopeaa ja eilen astetta vaativamman luokan voittanut Nora Svensk – Lammehaven’s Zadin sijoittuvat kolmanneksi.

Junioreissa viimeistä kauttaan kilpaileva Veera Paloheimo onnistui Wolle Wolkensteinilla, ratsastaen henkilökohtaiseen piste-ennätykseen. Hopea ripustettiin pisteiden tarkistuslaskennan jälkeen Lia Lundströmin kaulaan ja hänellä ratsunaan oli Wald Hit ja pronssia sai Sanni Heliste – San Heinrichilla.

Poniluokassa voitosta voittoon ratsastava Roosa Salo ja Sir Maximus Welshwarrior onnistuivat päihittämään kilpakumppaninsa, hopean arvoisesti radan esitti Matilda Piispa – Vasehöjs Kashi ja pronssia sai Saana Hannula – Dacapo l’Aube.

Lapsiratsastajien luokassa oli ennätysmäärä osallistujia. Coco Roine sai pidettyä herkän ja nopeasti tulistuvan Kameon kiinni eilisessä voittovireessä. Hopeamitalin kanssa kotimatkalle lähtikin Selma Maula ja Butterfly Tirlittan ja kolmanneksi sijoittui Mila Pietarila – Donell Höjris. Luokkatuloksissa toisella sijalla kilpaillut Peppi Kokko ei osallistunut mestaruuteen.

Päivän päättänyt suomenhevosten hallimestaruudessa vahvoilla olivat orit Kulta-ahon Kasimir, ratsastajanaan Anna Kärkkäinen, Ypäjä Arska – Annamari Heikkilä ja pienhevonen Sibbo Henna Arpalon kanssa.

Nuorten hevosten EquPro Championsarjan finaalin 7-8 -vuotiaiden luokan voittaja Stella Hagelstam oli tyytyväinen kotona kasvatetun ja koulutetun Hagels DeBeersin esityksiin ja hevonen onkin valittu edustamaan suomalaista kasvatusta nuorten kouluhevosten MM-kilpailuihin Verdeniin, mikäli kilpailut pystytään suunnitellusti siellä järjestämään.

Kokonaistulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/39604