Hevosopisto Oy:n vastine Margit Ticklenin Horsemail.fi -sivustolla 27.10.2020 julkaisemaan artikkeliin

  • 28.10.2020

Hevosopisto Oy:n vastine toimittaja Margit Ticklenin Horsemail.fi -sivustolla kirjoittamaan ja 27.10.2020 julkaisemaan artikkeliin. Margit Ticklen käsittelee artikkelissaan Callisto Horses Oy:n Hevosopiston tiloissa järjestämää 6.10.2020 toteutunutta Kyvyt esiin – tilaisuutta.

  • Kuva

Toimittaja Margit Ticklen kirjoittaa ”Hevosopisto ei halunnut asiaa tutkia” ja ”Hevosopisto, jonka tiloissa KE-karsinta oli ja jonka opiskelijoita oli irtohypytyksessä mukana (raippojen kanssa) ei ole halunnut asiaa käsitellä.”

Toisin kuin toimittaja Ticklen Horsemail.fi -artikkelissä väittää, Hevosopisto ryhtyi välittömästi tutkimaan ja käsittelemään 6.10.2020 toteutuneen Kyvyt Esiin -tilaisuuden tapahtumia.

Hevosopisto selvitti tapahtumia sekä ko. hevosenomistajan että opiskelijoiden ohjauksesta vastanneen Riikka Harjulan kanssa. Lisäksi Hevosopisto oli asiasta välittömäsi yhteydessä myös Suomen Ratsastajainliittoon ja konsultoi asiassa eläinlääkäriä, ja hankki eläinlääkärin asiantuntijalausunnon tapahtumiin liittyen hevosenomistajan toimittamien valokuvien perusteella.

Nuoria alan opiskelijoita leimaavat julkaisut mediassa ovat kohteiksi joutuneille nuorille kohtuuttomia.  Hevosopisto tukee opiskelijoitaan stressaavan kokemuksen käsittelyssä.