Hevosopisto on mukana edistämässä kansainvälistä ratsastuksenopetusta 

  • 27.10.2020

Yhdeksän eurooppalaista hevosalan oppilaitosta loivat lisäkoulutuksen yhtenäistääkseen ratsastuksenopetuksen tasoa ja kehittääkseen opiskelijoiden kansainvälisiä valmiuksia. 

  • Kuva

Hevosopisto on ollut mukana kansainvälisessä kolmevuotisessa ratsastuksenopetuksen sertifikaattiin tähtäävässä hankkeessa. SPINE -hanke oli Erasmus+ -rahoitteinen innovaatiohanke, joka käynnistyi eurooppalaisten hevosalan oppilaitosten yhteistyöverkoston puitteissa vuonna 2017. Hankkeen tarkoituksena on edistää ratsastuksenopettajien työllistymistä kansainvälisillä työmarkkinoilla.

Hankkeen tavoitteena oli luoda ratsastuksenopettajan kansainvälisten valmiuksien ja osaamisen lisäkoulutukseen tutkinnon osa, Extra Qualification. Tulevaisuudessa lisätutkintoon voivat hakeutua ratsastuksenopettajan ammattitutkinnon suorittaneet. Hankkeen yhdeksän partnerioppilaitosta ympäri Eurooppaa ovat rakentaneet yhteistyössä kolme moduulia käsittävän koulutuskokonaisuuden, joista seuraava on tarkoitus järjestää vuonna 2022.

Hevosopistolta hankkeessa ovat olleet mukana ratsastuksenopettajien koulutuksesta vastaava Anu Korppoo sekä kansainvälisessä oppilaitosverkostossa sihteerinäkin toiminut Päivi Laine. Hankkeen pilottimoduuleissa mukana oli Hevosopistolta ratsastuksenopettajaksi valmistunut Joni Paavola.

Hankkeen moduulit testattiin käytännössä Saksan Warendorfissa, Norjan Starumissa ja Ranskan Saumurissa. Jokaisesta koulusta opiskelijaryhmät toteuttivat käytännön harjoitukset ja tentit sekä antoivat hankkeesta palautetta. Lisäksi opiskelijat suorittivat moduuleista näytöt.

Hankematkoilla käytiin läpi koko tutkinto, joka sisältää muun muassa ratsastuksenopetuksen taitojen kasvattamisen lisäksi pedagogiikkaa, yrittäjyyttä ja johtamista, erilaisten sovellusten hyödyntämistä ratsastuksenopetuksessa ja viestintää.

Extra Qualificationin suorittamisesta saa sertifikaatin, joka on kansainvälinen osoitus määritellyn tason saavuttamisesta. Koulutukseen avataan haku, tutkintoon hakeudutaan ja kolme lähijaksoa toteutetaan eri maiden oppilaitoksissa. Koulutusjaksot sisältävät myös näytöt.

Tälle vuodelle Ypäjälle suunniteltu oppilaitosten edustajien kokoontuminen loppuseminaariin toteutettiin lopulta webinaarina elokuussa covid-19 vuoksi.

Valmis koulutuspaketti oheismateriaaleineen on nyt julkaistu, englanninkielisiin materiaaleihin voit tutustua täältä: https://www.equestrianeducationalnetwork.com/

Hankkeessa mukana olleet oppilaitokset julkaisivat myös hevosalan sanakirjan, kirjassa on kahdeksalla kielellä esitelty hevosalan tärkeimpiä termejä.

Lisää aiheesta:

https://www.hevosopisto.fi/2019/01/07/kansainvalista-yhteistyota/

http://igeq.org/

Hankkeen oppilaitokset:

Barneweld, Hollanti
Bilzen, Belgia
Deutsche Reitschule Warendorf, Saksa
L’Ecole Nationale d’Équitation Saumur, Ranska
Flyinge, Ruotsi
Norsk Hestesenter, Norja
Strömsholm, Ruotsi
Escola Nacional de Equitacao, Portugali
Ypäjän Hevosopisto, Suomi

 

Lisätiedot:

Anu Korppoo
koulutusvastaava
anu.korppoo@hevosopisto.fi
040 860 7611