Ypäjä Nuotti nousi parhaaksi 4-vuotiaaksi Laatuarvostelussa

  • 4.10.2020

Ypäjä Nuotti nousi parhaaksi 4-vuotiaaksi Laatuarvostelussa kokonaistuloksella 8,30.

  • Kuva

Ypäjä Nuotti ja Milja Marttinen

– Se on tosi laadukas hevonen, sillä on todella hyvä luonne, kertoo Riikka Harjula, joka ohjaa nuorten hevosten ratsuttamista Hevosopistolla.

– Ypäjä Nuotti laitettiin satulaan täällä Opistolla 3-vuotissyksynä, ja sitä on helmikuusta lähtien ratsutettu systemaattisesti kohti Laatuarvostelua. Tykkäsin kovasti aikoinaan jo sen isästä Tosi-Romeosta joka hyppäsi hienosti, ja olen ratsastanut nuorena Nuotin emänisällä Samulilla, sehän oli ihan legenda. Ohjaan viiden nuoren opiskelijan ryhmää heidän nuorten hevosten ratsutus -jaksoillaan. Milja Marttinen joka hevosen esitti, on tehnyt Nuotin kanssa hyvää työtä.

Kakkos- ja kolmossijoille 4-vuotiaissa nousivat tammat, Pääksyn Amanda (i. Savelan Hemuli – e. Nuutilan Hertta – ei. Hermeli) kokonaispisteillä 8,11 ja Leonora (i. Hessin Leevi – e. Lilli Neiti – ei. Kuningas Ässä) kokonaispisteillä 8,03. Leonora oli myös paras askellajihevonen pisteillä 8,06.

Nelivuotiaissa sijoittuivat myös Vincent (i. Hessin Leevi – e. Ulrikka – ei. Kihin Uljas) 8,00, ja Takamaan Legenda (i. Savelan Hemuli – e. Sutun Sointu – ei. Hermeli) 7, 94.