5-vuotiaissa tiukka kilpailu Laatuarvostelussa – saatiin kaksi voittajaa

  • 4.10.2020

Laatuarvostelussa koettiin poikkeuksellinen tilanne, kun kaksi 5-vuotiasta päätyi samaan kokonaispistemäärään ja molemmat palkittiin ykköspalkinnolla: Taikatumma (i. Voiveikko – e. Taikaliila – ei. Kuningas Ässä) ja suomenpienhevonen Kankalon Morgan (i. Keskiyön kide - e. Kankalon Bella - ei. Pellervo) saivat molemmat lopputulokseksi 8,05. Näin ollen seuraavaksi sijoittunut Mallipoju (i. Tosi-Romeo – e. Maillikka – ei. Mallikas) sijoittuu kolmanneksi ja siitä eteenpäin sijoille neljä, viisi ja kuusi Vionetta (Savelan Hemuli – e. Koivumäen Kosketus – ei. Horna Vili), Unetun Elmo (i. Silvolan Hemminki – e. Laguuna – ei. Hemminki), Kainonita (i. Corleone – e. Suvinita – ei. Pilven Poika)

  • Kuva

Kankalon Morgan ja onnellinen omistaja Johanna Valmunen. Morgan oli paitsi toinen  5v voittajista, myös paras pienhevonen ja paras 5v estehevonen (kuva Leena Kahisaari)

Luokan tuomaristo oli tyytyväinen hevosten hyvään kuntoon ja valmisteluun. R-suunnan hevosten laatu paranee koko ajan, siksi perustyön laatuun pitää kiinnittää paljon huomiota, tuomaristo kommentoi. Suomenhevonen pitää kouluttaa aivan samoin kuin muutkin hevoset, tahti ja tasapaino ovat yhtä tärkeitä myös niille. Ratsastettavuuteen pitää panostaa, 5-vuotiailla tulee olla jo selkeät tavoitteet mitä kohti mennään. Suomenhevosen hienoin asia on se, että sillä on luonne ja pää joka haluaa miellyttää, siksi suomenhevonen on aina kehityskelpoinen, jos sillä on kolme puhdasta askellajia, toteavat tuomarit.

Paras 5v estehevonen: Kankalon Morgan Paras 5v estehevonen: Kankalon Morgan (i. Keskiyön kide – e. Kankalon Bella – ei. Pellervo)

Paras 5v askellajihevonen: Kainonita (i. Corleone – e. Suvinita – ei. Pilven Poika)

Paras tamma: Vionetta (i. Savelan Hemuli – e. Koivumäen Kosketus _ ei. Horna Vili)

Paras suomenpienhevonen: Kankalon Morgan (i. Keskiyön kide – e. Kankalon Bella – ei. Pellervo)

Oriin Taikatumma (i. Voiveikko – e. Taikaliila – ei. Kuningas Ässä) on kasvattanut Anita Viitanen ja sen omistaa Henna Hietamäki ja esitti Tiina Hyssänmäki.

Kaikki tulokset tästä linkistä.

Kuvat: Leena Kahisaari

Tiedotetta muokattu 4.10.2020 klo 18.58: Lisätty kuva Taikatummasta.