Kiltatallitoiminta kasvattaa uusia hevosurheilun ammattilaisia

  • 11.9.2020

Hevosopiston ravivalmentajina toimivat Aripekka Pakkanen ja Timo Gardemeister

  • Kuva

Hevosopiston ravivalmentajina toimivat Aripekka Pakkanen ja keväällä 2020 Hevosopiston yksityisvalmentajana aloittanut Timo Gardemeister. Sekä Pakkanen että Gardemeister ottavat opetukseen ja valmennukseen niin varsoja kuin nuoria ja vanhempia kilpahevosiakin.

Hevosopiston tallien sydän on kiltatallitoiminta. Opiskelijat oppivat, kasvavat ja kehittyvät Hevosopistolla ammattilaisten ohjauksessa aidoissa ympäristöissä. Tallin jokaisella hevosella on oman hoitajan lisäksi opiskelijoita apuhoitajina. Apuhoitajat toimivat hevosen oman hoitajan asiantuntevassa ohjauksessa.

– Minulla on pelkästään hyviä kokemuksia opiskelijoista. Hevosopistolla on todella taitavaa henkilökuntaa, tallityönohjaajia, jotka kouluttavat nuoria yhdessä hevosenhoitajien ja meidän valmentajien kanssa, Aripekka Pakkanen kommentoi.

– Nuoret ovat reippaita ja hyvällä asenteella, uteliaita oppimaan. Minulla on rauhallinen mieli raviurheilun tulevaisuudesta, kun seuraan nuorten kasvamista ja kehittymistä ammattilaisiksi. Hevosopisto kasvattaa kiltatallitoiminnan kautta raviurheilun ammattilaisia aidossa ympäristössä, Aripekka Pakkanen muistuttaa.

Opetus- ja kasvatusvastuuta kantavat myös muut hevosalan yritykset, joissa opiskelijat kouluttautuvat koulutus- ja oppisopimuksilla. Metsämäen raviradan yhteydessä toimivalla Harri Koivusen ravitallilla on ollut lukuisia Hevosopiston opiskelijoita oppimassa.


– Olemme olleet kovin tyytyväisiä yhteistyöhön Hevosopiston kanssa. Tälläkin hetkellä tallissamme työskentelevät Hevosopistolta valmistuneet Emilia Haapiala, Elli Haulivuori ja Saana Koivunen ja Heidi Vuori. Olen saanut yhteistyön kautta huippuluokan apuvalmentajia. Paras palkinto nuorille on työpaikka, ammattivalmentaja Harri Koivunen muistuttaa.

Hevosopistolla on ravivalmennustoimintaa erinomaisesti palvelevat maastot; runsaasti ajoreittejä, ravirata ja hiittisuora. Hevosopiston alueella toimii myös Ypäjän Hevossairaala sekä Hevosfysio, joita Hevosopiston tallit hyödyntävät. Sekä Aripekka Pakkanen että Timo Gardemeister ovat tyytyväisiä käytössä oleviin olosuhteisiin.

– Puitteet ovat erinomaiset ja todella monipuoliset. Ne sopivat yhtä lailla nuorten hevosten, kilpahevosten, lämminveristen ja suomenhevosten valmennukseen, Timo Gardemeister vahvistaa.

Lisäksi erityisesti Timo Gardemeisterin tallilla on tiivis yhteys ratsastusurheiluun, sillä Hevosopiston ratsuttaja Riikka Harjula toimii saman tallin tiloissa.

– Opetuksessa on ravivarsojen lisäksi ollut myös ratsuvarsoja ja niitä tulisi opetettavaksi yhä enemmän ja enemmän, Gardemeister jatkaa.


Hevosopiston molemmat ravivalmentajat opettavat ja valmentavat sekä lämminverisiä että suomenhevosia.

-Kiltatallitoiminta on lunastanut paikkansa Hevosopistolla. Toiminta yhdessä ammattilaisten kanssa on ylittänyt odotukset. Uskomme, että valittu suunta on täysin oikea ja syvennämme kiltatallitoiminnan kehittämistä edelleen, Hevosopiston toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki kertoo.

-Kiltatallitoiminta luo nuorille esikuvia, olemme ylpeitä siitä, että saamme kasvattaa tulevia raviurheilun ammattilaisia yhdessä Aripekka Pakkasen ja Timo Gardemeisterin kanssa.

Hevosopiston alueella ravivalmentajina toimivat myös Tapio Mäki-Tulokas ja Sanna Kiiski.

* *Ylimmässä kuvassa Niko Huuskola, keskim. kuvassa vas. hevosenhoitaja Petra Koivulahti ja Aripekka Pakkanen, alakuvassa Timo Gardemeister

Lisätietoja

Ravivalmentaja
Timo Gardemeister
p. 040 626 0443

Ravivalmentaja
Aripekka Pakkanen
p. 040 701 8819

Toimitusjohtaja-rehtori
Pauliina Mansikkamäki
p. 040 185 8822