Esteratsastuksen 6-vuotiaiden suomenhevosten kasvattajakilpailun voittaja kuittasi 4000 euroa

  • 5.9.2020

6-vuotiaiden suomenhevosten Black Horse -kasvattajakilpailun esteratsastuksen voittoon ratsasti Marja Tetri-Rantanen hevosella Rokki Pippuri.

  • Kuva

Kasvattajakilpailun voittajat estekilpailusta, Marja Tetri-Rantanen ja Rokki Pippuri.
Kuva: Heidi Lammi

Marja oli varsinaisen ratsastajan pienen loukkaantumisen takia hälytetty apuun vasta kaksi päivää aikaisemmin, ja ennen voittorataa hän oli ollut Rokki Pippurin selässä vain kerran.

Palkintosumma jakaantuu hevosen kasvattajan (75 prosenttia) ja omistajan (25 prosenttia) kesken. Toiseksi sijoittui Linda Yli-Ketelän ratsastama Hugo-Hermanni, jonka sijoitus toi palkintorahoja 2000 euroa ja kolmanneksi sijoittunut Huiskelan Häjy lähti kotimatkalla 1500 euroa kaurarahoja tienanneena. Ratsastajana tällä orilla oli Essi Lauronen.

Suomen Ratsastajainliitto palkitsee viikonloppuna kilpailuluokissa 100-vuotisen juhlavuotensa kunniaksi ratsuja ja ratsastajia. Kasvattajakilpailussa palkittiin tulevaisuuden hevosena Koomikko – Jarna Isola.

Jutun Aihe – tätien raviunelmasta kouluratsastuksen Kelmi Cupin voittoon 

Nelipäiväisessä kilpailutapahtumassa ratkesivat tänään sekä Kelmi Cupin, että seniorien Suomenpienhevosten mestaruus. Anna von Wendt voitti Jutun Aiheella legendaarisen Kelmi-suomenhevosoriin mukaan nimetyn Kelmi Cupin tuloksella 69,7 %. 8-vuotiaasta Jutun Aiheesta oli alun perin suunniteltu tätikimpan ravihevosta, mutta kun sen lahjakkuus ratsuna huomattiin, siirtyi ori ratsastuksen kilpakentille. Jutun Aihe on myös hyväksytty jalostukseen, ja sillä on jo 7 jälkeläistä.

Kouluratsastuksen Suomenpienhevosmestaruutta tavoitteli 11 ratsukkoa ja voittoon ratsasti Minttu Liuko tammallaan Tukkilan Aurora tuloksella 67,2 %.

Kilpailu jatkuu sunnuntaina sekä Suomenhevosten koulumestaruus että kouluratsastuksen kasvattajakilpailu ratkeavat tapahtuman päätöspäivänä.

Back on Track suomenhevosten koulumestaruuden ensimmäinen osakilpailu ratsastettiin tänään. Huomista finaalia ajatellen asetelma on jännittävä, kärjessä on kolme oritta: johdossa ennakkosuosikit Anna Kärkkäinen – Kulta-ahon Kasimir prosenteilla 72,4, toisena Helkky Ylönen Kulmalan Taika 70,0% ja kolmantena Katja Kuokka Hessin Leevi 69,4%:lla. Kaikki on siis vielä mahdollista huomenna. Suomenhevosten Mestaruusluokka alkaa huomenna klo 13.00.

Lauantaina ratsastettiin myös 6-vuotiaiden suomenhevosten kasvattajakilpailun kouluratsastuksen 1. osakilpailu. Sen voitti selvällä erolla toiseksi tulleeseen ratsastuskouluyrittäjä ja valmentaja Riitta Holopainen (63), hevosellaan Hamurai. Kilpailun toinen osakilpailu ratsastetaan sunnuntaiaamuna klo 9.00 alkaen.

Lauantaina kilpailtiin myös luokka pararatsastuksessa ja luokan voitti Taija Härkönen – Maavoima.

Kaikki tulokset:
https://online.equipe.com/fi

Livelähetys:
https://haven.fi/live/

Lisää tietoa tapahtumasta:
https://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/suomenratsujen-kuninkaalliset/

Käsiohjelma
https://sway.office.com/2gl3gnC4EeLP0SLc?ref=Link