Suomenratsujen Kuninkaallisten toinen päivä – jännittävät asetelmat viikonloppuun 

  • 4.9.2020

Hevosopistolla on tänä viikonloppuna käynnissä Suomenratsujen Kuninkaalliset, jo yhdeksättätoista kertaa. 

  • Kuva

Viikonlopun ensimmäinen mestari! Katariina Ala-Äijälä ja Ludwig Wäst saivat kultaa suomenpienhevosten junioreiden mestaruuskilpailussa.

Legendaarisen suomenhevosori Kelmin mukaan nimetty Kelmi Cup pyörähti käyntiin toisena kilpailupäivänä, perjantaina. Cupin ensimmäinen osakilpailu ratsastettiin kahdessa luokassa, koska osallistujia helppo A-tasoisessa luokassa oli 50.

Luokat kilpailtiin omina kilpailuluokkinaan, joista molemmista 20 parasta ratsukkoa pääsee lauantain finaaliin.  Toisen luokan voitti Noora Nisula ratsullaan Harjun Katariina (Harjun Kakkonen – A.T. Eko) tuloksella 69,4%, ja toisen Minttu Liuko piensuomenhevostammalla Tukkilan Aurora (A.T. Ukko-Myrsky –  E.V. Johtotähti) saaden tulokseksi 70,1%.

Kelmi Cupin finaaliin perjantailta kvaalautuneet 40 ratsukkoa aloittavat toisen kilpailupäivänsä lauantaiaamuna klo 8.30.

12-vuotias Katariina Ala-Äijälä suomenpienhevosten juniorimestariksi 

Junioreiden suomenpienhevosmestaruus kouluratsastuksessa ratkesi perjantaina, kun voittoon ratsasti vasta 12-vuotias Katariina Ala-Äijälä 7-vuotiaalla ruunalla Ludwig Wäst (Lorenz Wäst – Karl-Hemming). Seinäjoelta kotoisin oleva Katariina oli tyytyväinen rataansa.

– Meni tosi hyvin, on tosi hyvä fiilis! Olen ratsastanut tätä Ludea enemmän vasta vuoden verran, koska kisaan myös esteitä toisella hevosella. Lude on hirveän kiltti ja yritteliäs, tosi kiva ratsastaa, hän kehui kilpakumppaniaan.

Perinteinen 6-vuotiaiden suomenratsujen Black Horse -Kasvattajakilpailun esteiden ensimmäinen osakilpailu ratsastettiin myös perjantaina. Kasvattajakilpailu jatkuu koko viikonlopun; lauantaina ratsastetaan esteiden toinen osakilpailu ja kouluratsastuksen 1. osakilpailu. Perjantain esteluokassa nähtiin neljä virhepisteetöntä rataa.

Kasvattajakilpailun esteiden ratkaiseva osakilpailu alkaa lauantaina klo 12.25 ja kasvattajakilpailun kouluratsastusluokat ratsastetaan lauantai- ja sunnuntaiaamuina.

Perjantain korkeimman esteluokan Prix de Staffansberg 100cm voitti Heidi Mäkinen hevosellaan Valon Nopea (Apassi – Assin Komu).

Kaikki tulokset:
https://online.equipe.com/fi

Lisää tietoa tapahtumasta:
https://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/suomenratsujen-kuninkaalliset/ 

Käsiohjelma
https://sway.office.com/2gl3gnC4EeLP0SLc?ref=Link