Laadukkaat suomenhevostammat kilpailivat torstaina Ypäjällä

  • 3.9.2020

Hevosopistolla järjestettävä Suomenratsujen Kuninkaalliset -tapahtuma on monelle vuoden kohokohta, kilpailuluokkiin osallistujia on satoja. 

  • Kuva

Kuvassa Akulin Pokaalin voittajaratsukko Minttu Liuko – Tukkilan Aurora. Onnittelemassa Ypäjän hevosystäväinseuran kunniapuheenjohtaja Helena Jansson ja tuomari Osmo Metsälä.

Avauspäivän pääluokka Akulin Pokaali on suomenhevostammoille suunniteltu kilpailu, jossa tammat kilpailevat helppo a-tasolla, jossa vaaditaan hevoselta jo teknistä osaamista esitettävissä tehtävissä. Usein mestaruuksissa tammat jäävät orien ja ruunien varjoon, mutta tässä luokassa ne saavat estradin itselleen.

Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettyyn luokkaan ilmoittautui 34 kilpailijaa. Tukkilan Aurora (isä A.T.Ukko-Myrsky) oli tänään luokan voittaja. Ratsastaja Minttu Liuko oli ilahtunut piensuomenhevostamman paluusta kisaradoille parin vuoden tauon jälkeen.

– Olen ratsastanut tammaa jo sen nuoruusvuosina. Tässä välissä oli parin vuoden tauko, kun tamma teki varsan, jonka omistan. Teimme hyvät suoritukset kuukausi takaperin Kokkolassa, jossa voitimme kaikille avoimen luokan tällä samalla tasolla. Nyt on kiva jatkaa viikonloppuna kilpailtavaan piensuomenhevosten mestaruuteen, ratsastaja kertoi palkintojen jaon jälkeen.

Neljä kärkiratsukkoa mahtuivat saman prosentin sisälle, joten erot olivat hyvin pieniä. Voittajaratsukolle kirjattiin tulos 66,983 prosenttia. Toiseksi luokassa sijoittui Tarja-Tuulikki Nurmi Pinomäen Adellalla ja kolmanneksi ratsasti Anna Johansson – Haavis Estella. Carita Ijäs – Vani olivat tuloksella 66,293 prosenttia neljänsiä.

Päivän aikana kilpailtiin myös ruunien ja orien helppo A-luokka, KN-special ja nuorten hevosten helppo C-tasoinen kilpailu.


Tapahtumaan on pääsyliput, kaikki tulijat rekisteröidään vallitsevan tautitilanteen vuoksi. Perjantaina tapahtuma on maksuton, liput www.hevosopisto.fi

Kaikki tulokset
https://online.equipe.com/fi/competitions/38202

Lisää tietoa tapahtumasta:
https://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/suomenratsujen-kuninkaalliset/