Talvikki Järvinen – Danser T voitti valjakkoajon Suomen mestaruuden

 • 23.8.2020

Mestaruus oli neljäs perättäinen valjakolle. Raisa Takkiselle ja Kooihuister Harro -ponille valjakkoponien mestaruus.  

 • Kuva

Mestaruus oli neljäs perättäinen valjakolle. Raisa Takkiselle ja Kooihuister Harro -ponille valjakkoponien mestaruus.

Valjakkoajon SM-kisa ratkesi tänään sunnuntaina jännittävän tarkkuusosakilpailun jälkeen. Suomen mestaruuteen ajoi Talvikki Järvinen Danser T -hevosellaan, joka on 13-vuotias hollantilainen vaunuhevonen.

– Hevonen oli superhyvä tänään! Oli upeaa, että kilpailu oli tiukka ja radalla paljon haastavia kohtia. Danser jännittyy ja kuumenee tosi helposti, tänään se teki kaiken oikein, virheet olivat pelkästään kuskin, voittaja iloitsi kilpailun ratkettua.

Valjakkoponien mestaruuden voittaneella Raisa Takkisella on huippufiilis.

 – Poni oli todella hyvä, kuski vähän varmisteli jossain välissä liikaa.

Hollannista hankittu 12-vuotias poni Kooihuster Harro oli kisoissa neljättä kertaa. Raisa itse on valjakkoajon konkari. Hänellä on kolme mestaruutta, ensimmäinen jo vuodelta 1997.

Kilpailun puheenjohtajatuomari Kati Honkonen on hyvin tyytyväinen kisoihin.

– Tänä vuonna tarkkuusosakilpailu oli erittäin jännittävä. Rata vaikutti ensi helpolta, mutta ei todellakaan ollut sitä. Rata oli pitkä, siinä oli kaltevaa pintaa ja se sisälsi paljon haasteellisia ratkaisuja. Hienoa että pääsimme Ypäjälle, Derbykentän nurmella on aina hyvä kisata.

Honkosen mukaan on erinomaista, että mukaan on saatu uusia kilpailijoita. Jos lajia harrastaa, kannattaa rohkeasti lähteä mukaan kilpailemaan, joukkoon mahtuu.

– Nykyäänhän ammattimaista valmennusta on mahdollista saada myös ihan kotimaassa. Koko viikonlopusta jäi erittäin positiivinen fiilis. Valjakot kilpailivat itselleen oikealla tasolla, erityisesti pikkuponit olivat hyvin näppäriä ja hyvin treenattuja. Maratonilla nähtiin hyvää hevosmiestaitoa, hän kehuu.

Valtakunnallisen aluemestaruuden voitti Tuula Leskinen – Koskenkukan Liekki. Valjakko edustaa Koljonvirran ratsastajia, eli valtakunnallinen mestaruus lähti Keski-Suomen alueelle.

Lopputulokset, SM-luokka / hevoset

 1. Talvikki Järvinen – Danser T
 2. Leena Kalalahti – Judym M
 3. Ben Simonsén – Ragyogo
Lajimestaruus, ponit
 1. Raisa Takkinen – Kooihuster Harro
 2. Mia Ventoniemi – Lizalie Miris
 3. Deilina Bishop-Westerlund – Wikners Dragon Fly
Valtakunnallinen aluemestaruus
 1. Tuula Leskinen – Koskenkukan Liekki
 2. Essi Kajander – Ai.Ka Eifiona – Ai.Ka Jamie
 3. Ulla Saarvio-Royah