Veera Manninen Mannerheim -kenttäkilpailun voittoon

  • 16.8.2020
  • Kuva

Veera Manninen ja Colibri vesiesteellä.
Kuva: Annika Mäki

Nuori ratsastaja osallistui kahdella hevosella Prix de Hööks Mannerheim -kenttäratsastuskilpailuun, ja luokan tulos selvisi lopullisesti vasta kun radalle viimeisenä startannut Colibri saatiin maaliin. Piste-eroa toiseksi sijoittuneeseen Sanna Siltakorpeen tuli vain 0,8.

– Rata oli oikein kiva, sai sujua esteeltä toiselle, vaikka tekemistäkin maastossa riitti, Manninen kiteytti kilpailun päätyttyä.

Tämä oli Veeralle ja Colibrille kolmas kolmen tähden kilpailu. Ratsukko edusti Suomea viime vuonna nuorten ratsastajien EM-kilpailuissa ja vuoden 2019 PM-kultajoukkueessa Manninen ratsasti tänään neljänneksi sijoittuneella Sir Gregillä. Koska hänen ratsunsa ovat maastossa hieman erilaisia ratsastaa, ei hän kokenut ratkaisevaksi sitä seikkaa, että oli mukana luokassa kahdella hevosella.

Mannerheim -kenttäratsastuskilpailulla on pitkät perinteet ja kilpailu käynnistettiin uudestaan vuonna 2005.

Sanna Siltakorpi ja Bofey Click ottivat maastosta pari sekuntia yliaikaa, ja Elmo Jankari sijoittui kolmanneksi Sorayalla.

Ponien vaativa kilpailu veti mukaansa viisi ratsukkoa, joista maastosta maaliin pääsivät tammelalainen Anselmi Laiho – Ewan Stone ja Ninna Heikkilä -König’s Cody Ks.

Kahden tähden prix de Nutrolin -luokassa Tuija Rosenqvistin FF Pacemaker oli nopea ja tarkka, sillä maastosta heille ei virhepisteitä tullut. Ihanneajassa maaliin saatiin kolme ratsukkoa, kun maasto-osuudelle lähti kaikkiaan 20 kilpailijaa.

– Tänään oli radalla sellainen fiilis, että olisin voinut kilpailla myös kolmessa tähdessä. Koska kevät oli haasteellinen monesta syystä, niin nyt oli tarkoitus saada hyvä kokemus itselle ja hevoselle, kahtena aikaisempana vuonna Mannerheim -kenttäratsastuskilpailun voittanut Rosenqvist pohdiskeli.

Sanna Siltakorpi urakoi päivän aikana myös 100 senttimetrin luokassa kahdella hevosella. Tänään Harle Star suoritti maaston ilman virheitä, Black Friday otti vesitehtävällä yhden kiellon.

-Vihdoin se voitto tuli, naureskeli Siltakorpi palkintojen jaossa ratsastettuaan tänään kolmella hevosella kahdessa luokassa.

 

Kokonaistulokset:
https://online.equipe.com/fi/competitions/37686