Nuorten kenttäratsastushevosten Avant Trophy -finaaleja ratkottiin Ypäjällä

  • 15.8.2020

Sanna Siltakorpi jatkaa Prix de Hööks Mannerheim-kenttäratsastuskilpailun johdossa. Yleisölle avoimet kilpailut jatkuvat sunnuntaina.

  • Kuva

Sanna Siltakorpi ja Bofey Click starttaavat sunnuntaille kolmen tähden luokan kärkisijalta. Kuva: Heidi Lammi

Hevosopiston Ypäjä Eventing -viikonloppu jatkui lauantaina rataestekokeilla ja Avant Trophy -sarjan finaaleilla.  Poni- ja junioriratsastajien Avant trophy -finaalin voitti Lotta Lamberg Tampereelta hevosellaan Aquastory´An. Nuorten suomenhevosten finaalin voittaja oli Ruohojärven kartanon ratsastajien Arvi Martikainen 6-vuotiaalla oriilla Kankalon Donny.

4-5 -vuotiaiden lämminverihevosten ja ponien Avant Trophy -finaalin vei nimiinsä kenttäratsastuksen nuori jo kansainvälisilläkin areenoilla menestynyt sipoolainen Axel Lindberg.

– Minulla oli kaksi hevosta tässä luokassa. Näistä tamma Die Lady teki hyvän radan ja sai hyvät pisteet. Paras syntymäpäivälahja, lauantaina 22-vuotta täyttänyt Axel Lindberg iloitsee.

-En voi olla muuta kuin tyytyväinen, että saan näin hyvä hevosia mahtavilta hevosenomistajiltani ratsastettaviksi, Lindberg jatkaa.

Ypäjä Eventing jatkuu sunnuntaina maastoesteillä

Perjantaina Ypäjällä ratsastettiin Ypäjä Eventing -kilpailun kaikkien luokkien koulukokeet, lauantaina rataesteet ja viikonlopun kruunaavat sunnuntaina ratsastettavat maastoesteet. Viikonloppuna Hevosopistolla ratsastetaan koko kauden ensimmäinen kansallinen kolmen tähden kilpailu, Prix de Hööks Mannerheim-kenttäratsastuskilpailu. Kahden osakokeen jälkeen johdossa ovat Sanna Siltakorpi ja Bofey Click sekä toisena ja kolmantena Veera Manninen hevosillaan Colibri ja Sir Creg. Mannerheim-luokan ainoa junioriratsastaja Hedwig Wikström lähtee maastoesteille hevosellaan Chiara´s Charm neljänneltä sijalta.

Sunnuntain maastoradalla ratsastajia odottaa aivan uusia tehtäviä, sellaisia, joita ei vielä Suomessa ole ennen nähty.

– Ypäjän radalla on luvassa jotain vanhaa ja jotain uutta. Ratsukon turvallisuuden huomioivia MIM-esteitä on haluttu myös hyödyntää mahdollisimman paljon. Prix de Hööks Mannerheim -kenttäratsastuskilpailun alkurata on ratsastajille tuttu, mutta esteestä numero viisi eteenpäin ratsastajat kohtaavat uudenlaisia tehtäviä, maastoradan suunnittelija Kalle Nykänen lupaa.

– Johtava ajatus on ollut rakentaa rata niin, että alussa olevat helpommat esteet valmistelevat ratsastajia myöhemmin edessä oleville vaikeammille esteille. Alkuradan viisi ensimmäistä estettä ovat helpompia ja loppuradalla vaikeat ja helpommat esteet vuorottelevat, kilpailun toinen maastoradan suunnittelija Antti Luoma kertoo.

– Radan suunnittelu ja rakentaminen on tiimityötä, tässä ollaan tehty töitä todella hyvällä tiimillä yhdessä teknisen asiantuntijan kanssa, Luoma kehuu.

– Erityiskiitokset myös Hevosopiston äärettömän hyville opiskelijoille, jotka ovat olleet mukana kilpailun valmistelussa.

Petri Tolmunen on Ypäjä Eventing-viikonlopun vastuullisessa roolissa teknisenä asiantuntijana.

– Keli suosii meitä ja ratsukot pääsevät suorittamaan erinomaisilla pohjilla. Kaikkien kolmen luokan radat ovat varsin hyvin rakennettuja ja estekalusto on modernia sekä turvallista. Radat myös rytmittyvät äärimmäisen hyvin. Teknistä vaikeusastetta on mukana, mutta tiettyjä vaihtoehtoesteitä on olemassa.

Ratsastajainliitto, kenttäkomitea ja kilpailunjärjestäjät ovat tehneet Tolmusen mukaan erinomaista yhteistyötä ja kenttäratsastuskausi on varsin onnistunut vuoden poikkeuksellisuudesta huolimatta.

– Lähtijöiden määrä Ypäjällä on ilahduttava. On hienoa nähdä paljon uusia ratsastajia sekä kahden että kolmen tähden luokissa. Lajin kannalta on todella upeaa, että Elmo Jankari ja Sanna Siltakorpi on saatu Suomeen. Nuorten ratsastajien kehittymistä tukee se, että he pääsevät näkemään maailmanluokan ratsastusta.

Ypäjä Eventing on avoin yleisölle. Tapahtumaan saapuvien on lunastettava ilmaislippu Hevosopiston verkkosivuilta.

– Paikan päällä yleisön suosikkieste on varmasti iso vesieste, Päivärinteessä sijaitseva risusammio ja kaksi vinossa olevaa kapeaa risuestettä ovat myös näkemisen arvoisia. Derby-kentän ympäristöstä yleisö näkee myös useita esteitä. Radan viimeisenä esteenä oleva Mannerheimin pöytäeste on todella hieno. Tämäkin yleisön kannattaa käydä katsomassa, Nykänen vinkkaa.

Sunnuntain maastoesteradat ovat nähtävissä myös tapahtuman livestreamin kautta

Lisätietoja

Tapahtuman ilmaisliput
Equipe Online
Kilpailun livestream

Myynti- ja markkinointipäällikkö
Suvi Louhelainen
puh. 050 574 5920
suvi.louhelainen@hevosopisto.fi