Jankari ja Siltakorpi hallitsivat Ypäjällä 

  • 14.8.2020

 Siltakorpi on johdossa myös Mannerheim-kenttäratsastuskilpailussa.

  • Kuva

Elmo Jankaria onnittelemassa valmennuskeskuksen johtaja  ja tuomariston puheenjohtaja Pirkko Herd sekä kilpailun tuomari Seppo Laine

Nuorten hevosten kenttäratsastuksen sarjakilpailun, Avant Trophyn 6-7 -vuotiaiden hevosten ja ponien finaali ratkottiin tänään Ypäjällä. Finaalin vei nimiinsä Elmo Jankari 6-vuotiaalla tammalla Laurea Borealis. Toiseksi sijoittui 0,06 pisteen erolla voittajaan Sanna Siltakorpi 7-vuotiaalla ruunalla Black Friday. Siltakorpi vei nimiinsä myös finaalin kolmannen ja neljännen sijan.

– Päivän suoritus oli rutinoituneelle tammalle perussuoritus.  Se on menestynyt jo 5-ja 6-vuotiaana Saksassa. Tamma on hyväliikkeinen ja sillä on helppo ratsastettavuus, Elmo Jankari kommentoi voittoaan.

– Keväällä meillä oli vielä tähtäimessä nuorten hevosten MM-kisat, mutta kausi jää nyt lyhyeksi poikkeuksellisesta vuodesta johtuen. Toivon, että pääsen kisaamaan tammalla vielä kahden tähden kilpailun. Ensi vuonna tamma on jo valmis kilpailemaan kolmen tähden kisoissa.

– Tämä on äärettömän hyvä ja ainut mahdollinen tie kehittää nuoria hevosia, Jankari kehuu nuorille hevosille rakennettua kilpailusarjaa.

Ratsukko sai voitosta Karuso –kiertopalkinnon, jonka Jankari on voittanut myös aiemmin olympialaisiin asti edenneen ratsunsa  Duchess Désirée kanssa.

Ypäjä Eventing jatkuu huomenna lauantaina Avant Trophyn nuorten suomenhevosten ja 4-5 vuotiaiden lämminveristen ja ponien finaaleilla. Lauantaina ratsastetaan viikonlopun muiden kenttäratsastusluokkien rataestekokeet. Viikonloppuna Ypäjällä kilpaillaan perinteikäs kolmen tähden Mannerheim-kenttäratsastuskilpailu, kilpailun johdossa on Sanna Siltakorpi ruunalla Bofey Click. Kilpailutapahtuma on avoin yleisölle.

Lisätietoja

Avant Trophyn säännöt

Ypäjä Eventing -viikonlopun tulokset Equipe Onlinessa

Myynti- ja markkinointipäällikkö
Suvi Louhelainen
puh. 050 574 5920
suvi.louhelainen@hevosopisto.fi