Kenttäratsukot valtaavat Ypäjän viikonloppuna

  • 11.8.2020

Kilpailemassa olympiaratsastaja Elmo Jankari ja MM-ratsastaja Sanna Siltakorpi.

  • Kuva

Hedwig Wickström ja Pin Rock’s Fade to Black.
Kuva: Heidi Lammi

Hevosopiston kenttäratsastusviikonloppuun on ilmoittautunut kaikkiaan yli 100 ratsukkoa. Kilpailijat jakaantuvat eri luokkatasoille ja jokaisena päivänä kilpaillaan yksi osakoe. Perjantaina ohjelmassa on hevosten kuuliaisuutta mittaava koulukoe, lauantaina hypätään rataesteitä ja sunnuntaina ratsukot pääsevät maastoon laukkaamaan yli kiinteistä esteistä. 

Maastoesteitä on luvassa silti jokaiselle päivälle, sillä Avant Trophyn finaalit kilpaillaan myös tulevana viikonloppuna. Nämä luokat hypätään perjantaina ja lauantaina. Osakilpailuita on järjestetty ympäri Suomea kesän mittaan ja finaaliin tulosrajaksi oli asetettu 7 pistettä. Sarjassa arvioidaan nuorten ratsuhevosten ja ponien sekä ratsusuomenhevosten laatua tulevaisuuden kenttähevosina. Lisäksi sarjassa on luokat poni– ja junioriratsastajille, joiden arvioinnissa painotetaan ratsastajan osaamista ja taitoa suoriutua maastoradalla. 

Nuorten hevosten sarjassa mukana ovat Sanna Siltakorpi ja Elmo Jankari, jotka ovat viihtyneet kesän Suomessa kilpailukauden katkettua keski-Euroopassa koronavirustilanteen myötä. Kesän ajan he ovat kilpailuttaneet nuoria hevosia ja valmentaneet ratsukoita kotimaassa.

Ypäjällä kilpailee heidän lisäkseen myös muutama muu maajoukkueen jäsen, kun viime vuoden junioreiden PM-kultajoukkueen ratsastajat ovat starttiviivalla.

Aikataulut julkaistaan keskiviikon aikana Equipe Onlinessa  ja Hevosopiston nettisivuilla. 

Yleisölle maksuttomat pääsyliput lunastettavissa www.hevosopisto.fi. Katsojien on tärkeää lunastaa lippu, jotta mahdollisten tartuntojen jäljitys pystytään toteuttamaan.

 

Kilpailu toteutetaan edelleen poikkeusjärjestelyillä. Suosittelemme noudattamaan THL:n ja Suomen hallituksen ohjeistuksia ja linjauksia. 

 Tiedotetta muokattu 11.8.2020 klo 13.00, Kilpailemassa olympiaratsastaja Elmo Jankari ja MM-ratsastaja Sanna Siltakorpi.