Laadukkaita nuoria hevosia ja mestaruuksia

  • 9.8.2020

Ratsastuksenopettajien mestaruudet jaettiin Kisaviikolla.

  • Kuva

Anna Petäjä ja Jekkulan Lara: Ratsastuksenopettajien mestarit 2020

Esteratsastuksessa mitalit jaettiin lauantaina. Estekorkeus oli 115 senttimetriä ja lähtöviivalla oli 4 ratsukkoa. Kultaa voittivat Päivi Stranden – Cezars.

– Olen tehnyt opettajan ja valmentajan töitä sivutyönä ja kilpailen aktiivisesti kahdella suomenhevosella ja tällä kimolla ruunalla. Kotona kasvaa 5-vuotias hevonen, josta toivon saavani kenttäratsun, tämän vuoden suomenhevosten estemestaruuksien pronssimitalisti kertoo.

Koulupuolella mestaruus kilpailtiin helppo A-tasolla sunnuntaina. 10 ratsukon joukosta voittajana palkittiin ypäjäläinen Anna Petäjä, joka kilpaili luokassa suomenhevostamma Jekkulan Laralla.

– Pidän tunteja Loimaalla Punkin Tallilla muutamana päivänä viikossa ja lisäksi minulla on muutama valmennettava.

Kaksi muutakin mitalistia on Kanta-Hämeen alueelta, kun toiselle sijalla ratsasti tammela Miia Ojala – Quintessa ja kolmanneksi ypäjäläinen Maija Laitinen Ypäjä Hemmolla.

Suomenhevosten kouluvapaaohjelmassa Anna Kärkkäinen ratsasti Kulta-ahon Kasimirin kanssa uuden vapaaohjelmansa. Ohjelma vakuutti tuomariston ja silmäkulmia pyyhittiin myös yleisössä. Musiikkina oli Sibeliusta ja Jääkärin marssia, ja syyskuun alussa ratsastettavat Suomenratsujen Kuninkaalliset tuovat myös koulusuomenhevoset ratkomaan mestaruutensa Ypäjälle. Mestaruuksissa vapaaohjelmat kilpaillaan sunnuntaina.

Nuorille hevosille suunnatut EqPro luokat ovat Suomen Ratsastajainliiton sarjakilpailu, jossa on viisi kilpailtavaa luokkaa ja finaali kilpaillaan Ypäjällä loka-marraskuun vaihteessa.

Tuomaristo piti kilpailleista hevosista ja he kehuivat niiden laatua.

– Hevoset ovat kauniisti liikkuvia ja laadukkaita. Jos jotain toivoisimme, niin hevosten esittämistä radalla pitäisi myös treenata enemmän, jotta ratsastaja voi auttaa hevosta jännittävässä kilpailutilanteessa.

Tänään nuorten hevosten luokissa arvioitiin hevosten askellajien laatua, yleisvaikutelmaa ja kuuliaisuutta. 5-vuotiaissa parhaimmaksi sijoitettiin Anu Hännisen ratsastama Sprite, joka on tuotu Suomeen Saksasta vuoden 2019 lopulla.

6-vuotiaissa I’m Marzipan ja Siiri Kyrö tekivät siistiä suorittamista ja 7-8 -vuotiaiden sarjassa Jenni Linnan ratsastama estehevossukuisen Catfight L sijoitettiin ykkösiksi. Molemmat näistä hevosista ovat kotimaista ratsuhevoskasvatusta ja ne palkittiin parhaina FWB-yhdistyksen toimesta.

Päivä päätettiin nuorten ratsastajien vapaaohjelmalla, jossa Janna Pursiainen otti Hieron kanssa viikonlopun kolmannen voittonsa.

Kouluratsastuksen kokonaistulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/37474
Esteratsastuksen kokonaistulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/37472