Syksy tuo uudet opiskelijat Hevosopistolle ja hevosalan yrityksiin.

 • 8.8.2020

Yrittäjä, kasvata kanssamme tulevaisuuden ammattilaisia.

 • Kuva

Kaikki Hevosopiston opiskelijat suorittavat koko tutkinnon tai tutkinnon osia työelämässä oppien koulutussopimuksella.

Onnistutaan yhdessä: 

 • Käy yhdessä oppilaitoksen vastuuopettajan kanssa läpi opiskelijan taitotaso ja kehittämistarpeet. 
 • Käy huolellisesti yhdessä opiskelijan kanssa läpi työturvallisuusasiat. 
 • Ole yhteydessä pikaisesti oppilaitokseen, mikäli opiskelijan opinnot eivät etene tai jos työpaikalla tapahtuu muutoksia. 
 • Säännöllinen yhteydenpito oppilaitoksen ja työpaikan välillä on hyvä sopia koulutussopimuksen alkaessa. 
 • Muistathan, että opiskelija vaatii läsnäoloasi. 
 • Anna palautetta opiskelijalle. Hyödyllinen palaute kehittää nuoren osaamista!Ohjeistamme työpaikkaohjaajat tehtäväänsä. Koulutussopimukseen kirjataan sopimuksen pituus, työajat, mahdolliset lomat sekä oppilaitoksen verkko-opetuksen ajankohdat. Työpaikan ja oppilaitoksen välisestä yhteydenpidosta ja sen muodoista sovitaan koulutussopimusta kirjatessa. 

  Opiskelijat voivat ehdottaa koulutussopimustyöpaikaksi omaa tuttua tallia tai muuten kiinnostavaa tallia. Koulutustyöpaikkoja voi etsiä myös oppilaitoksen rekisteristä Wilma-järjestelmän kautta. Koulutustyöpaikalla tulee olla riittävä määrä hevosia, y-tunnus sekä läsnä oleva työpaikkaohjaaja. Työpaikkaohjaajalta vaaditaan alan koulutusta tai osoitettavissa olevaa alan ammattitaitoa. Opiskelijan vastuuopettaja varmistaa työpaikan soveltuvuuden vastaamaan opiskelijalle määritettyjä osaamistavoitteita. 

  Koulutussopimuksen aikana opiskelija kirjoittaa oppimispäiväkirjaa Wilma-järjestelmässä.  Päiväkirjaa seuraamalla vastuuopettaja pysyy ajan tasalla opiskelijan opintojen etenemisestä ja kehittymisestä työpaikalla.  

Kysy lisää!

Koulutuspäällikkö
Minna Saarela 
p. 040 681 8776
minna.saarela@hevosopisto.fi