Nuoret hevoset kilpailivat helteessä Hevosopistolla

  • 8.8.2020

Sara Maattola-Lindholm ja London Eye voittivat koululuokissa pääpalkintona olleen satulan.

  • Kuva

Sara Maattola-Lindholm oli onnellinen omistaja-kasvattaja-ratsastaja. London Eye palkittiin myös luokkansa ikäluokan parhaana.

Kolme osakilpailua sisältänyt Prestige Cup by Equality Line kilpailtiin kahdella vaikeusasteella neljässä eri luokassa. Korkeimman tulospistesaldon kerännyt ratsukko palkittiin satulalla ja tänä vuonna sen sai Sara Maattola-Lindholm omalla kasvattamallaan ja omistamallaan London Eyella.

– Tämä sarja on aivan loistava meille, joiden hevoset eivät ole ikäluokkansa tähtiä, vaan syystä tai toisesta koulutustasollisesti perässä. Halutessaan vaikeusastetta voi vaihtaa helpommasta vaikeampaan ja päinvastoin.
Vaikka palkintojen takia Maattola-Lindholmin mukaan kukaan ei ratsastusta harrasta, tuli pääpalkintona ollut satula kuin tilauksesta.
– Tämä Prestigen satula tuli kuin tilauksesta, sillä etsinnässä on ollut uusi koulusatula, voittaja iloitsi.

Luokassa palkittiin myös jokaisen ikäryhmän parhaat nuoret ratsut. Suomenhevosissa Prestigen palkintosuitset menivät Taikatummalle, Rodrikille ja Haaveprinssille. Puoliverisissä vastaavan palkinnon saivat Senorita Sally, Kyrö Velvet Lily ja London Eye.

4-vuotiaat hevoset pääsivät myös esiintymään kouluaidoissa tuomareille kouluratsastuksen merkeissä. Luokassa starttasi 19 ratsukkoa ja tänään laadukkaimmaksi arvioitiin Lotta-Katariina Lehtisen ratsastama Sophia SCF.

Kisaviikon vaativimmissa luokissa 12 parasta juniori- ja poniratsastajaa kilpaili vapaaohjelmissa. Vapaaohjelmat ratsukot suunnittelevat itse ja sovittavat niihin musiikin.

Poniratsukoissa hienoa kautta ratsastanut Roosa Salo – Sir Maximus Welshwarrior olivat edelleen lyömättömiä ja toiveissa on päästä lähtemään parin viikon päästä EM-kilpailuihin Unkariin.

Junioreiden parhaan vapaaohjelman tänään suorittivat Martta Palola ja Hottas Höjris.

Päivän vaikeimman koululuokan Prix St. Georgen nimiinsä ottivat Helkky Ylönen ja Kiahan Sinclair. Ylönen oli iloinen voitostaan.

– Hevonen on mieletön! Teimme ehkä yhden virheen, mutta ruuna on kehittynyt todella uskomatonta vauhtia. Viime vuonna aloitimme yhdessä kunnolla kilpailemaan ja kehitys on ollut nousujohteista.

Esteratsastuksessa Racing Noviisisarjan finaalit kilpailtiin 4- ja 5-vuotiaden hevosten kanssa. Nuoremman ikäluokan voittajaksi kruunattiin Iina Kauhanen ja Patrone.

5-vuotiaiden sarjassa paras finaalissa oli Salla Varenti – Gawain I, joka on ratsukimppahevonen.

Päivän korkein esteluokka kilpailtiin 130-tasolla ja viidestä ratsukosta paras oli Ida Varjo – Costner, jotka vastasivat luokan ainoasta tuplanollasta.

6-vuotiaat hevoset hyppäsivät Racing Trophyn toisen päivän nurmella. Ypäjän Riikka Harjula otti kahdella nollatuloksella sijoitukset hevosilla Porteur de Lumiere ja Crunhctastic. Kolmennasta nollaradasta vastasivat Jenna Huhtasalo ja Eldo’s Captain.

Harjulan ratsastama Porteur de Lumiere palkittiin FWB-yhdistyksen toimesta parhaana 6-vuotiaana. Tamma on varsonut, jolloin se saisi kilpailla vuotta nuorempien seurassa, mutta Harjula on saanut sen kirittyä oman ikäryhmänsä tasolle. 5-vuotiaiden vastaavan palkinnon sai Gawain I. Koulupuolella nuoret hevoset palkitaan sunnuntain tulosten perusteella.

Kouluratsastuksen kokonaistulokset ja aikataulut: https://online.equipe.com/fi/competitions/37474
Esteratsastuksen kokonaistulokset ja aikataulut: https://online.equipe.com/fi/competitions/37472

Lisää tietoa tapahtumasta: https://sites.google.com/edu.hevosopisto.fi/nhfkisaviikko2020/