Vastuullisesti syksyn tapahtumiin

  • 7.8.2020

Hevosurheilun valmennuskeskuksen johtaja Pike Herd kirjoittaa blogissa Hevosopiston syksyn kilpailukattauksesta.

  • Kuva

Kilpailu- ja tapahtumatuotantomme vahvistuvat lamaannuttavan koronakevään jälkeen. Poikkeusolot jatkuvat edelleen, mutta voimme vihdoin avata tapahtumat hallitusti myös yleisölle. 

Kesän 2020 piti alun perin olla PM-kesä ja siten vahva kansainvälinen kilpailuvuosi, mutta toisin kävi. Kesäkuussa saimme kuitenkin lyhyellä varoitusajalla järjestettäväksi este GP –osakilpailun, mikä toteutettiin ilman yleisöä. Samoin kesäkuun koulukilpailujen status nousi EM-katsastuskilpailuksi yllättäin. Kesäkuu oli siis täynnä huippu-urheilua! Heinäkuussa Hevosopiston urheilualueet palvelivat muita kisajärjestäjiä ja saimme nauttia mm. Hämeen ratsastajien kenttäratsastuskilpailuista ja islanninhevosurheilusta.  

Elokuu on ratsastusurheilun “ilotulitusta”, kun lähes kaikki ratsastuksen lajit ovat esillä.  Kilpailusyksy on käynnistynyt tällä viikolla Nuorten hevosten festivaalilla ja Kisaviikolla, jossa ratsastetaan koulu – ja esteratsastuksessa, jatkuen kansallisen kenttäkilpailuun, jonka yhteydessä, poikkeuksellisesti, ratsastetaan nuorten kenttähevosten  Avant– finaali 14.-16.8 Jatkamme Valjakko SM-kilpailulla 21.-23.8. ja elokuu päättyy vikellyksen SM-kilpailuun ja Islanninhevosten lajimestaruuteen 28.-30.8.  

Syyskuussa jatketaan Suomenratsujen Kuninkaallisten merkeissä 3.-6.9.. Tapahtumassa juhlistamme myös 100-vuotiasta Suomen Ratsastajainliittoa. 

Yleisö on tapahtumiin tervetullut, mutta haluan vielä muistuttaa poikkeusolojen jatkumisesta, joten ohjeisiin ja suosituksiin on syytä tutustua ennen tapahtumaan saapumista. Vastuu on yhteinen.  Tapahtumissamme noudatamme turvavälejä, huolehdimme käsihygienista ja järjestäjänä keräämme paikan päälle saapuvien yhteystiedot sähköisesti etukäteen riskin hallitsemiseksi. Tutustuthan hevosopisto.fi-etusivulla yleisön ilmoittautumisjärjestelmään. Flunssaoireisena ei Hevosopiston alueelle saa saapua. Yleisön iloksi toteutamme monista syksyn tapahtumista myös livestreamin. 

Viime – ja tämänkin vuoden aikana Valmennuskeskuksen toiminnassa urheilualueiden kehittäminen ja kunnostus ovat olleet keskiössä. Tässä meillä toki jatkossakin riittää työtä. Syksyllä saamme valmennuksen osaamisen kehittämiseen vahvan lisän Anne-Maarit Hyttisen myötä. Annen tieto ja tutkimukset tulevat tuomaan vahvan sisältölisän niin opetukseen kuin urheiluunkinYhteistyötä Annen kanssa odotan innolla!  

Kansainvälisten vierailujen ja klinikoiden toteuttaminen vahvistuvat koronavirustilanteen ollessa kansainvälisesti hallinnassa.  

Suomen Hippoksen Raviurheiluakatemia on aloittanut toimintansa vahvasti. Valmennuskeskus on tuottamassa koulutuksen sisältöjä ja jakamassa tietoa nuorille tulevaisuuden ohjastajille.  

Kevään lohduttomuudesta huolimatta elämä jatkuu ja toimintaa vahvistetaan askel askeleelta. Iloisia tapahtumia onkin ollut paljon mm. Janna Jensen ja Ypäjä Kashmir ovat debytoineet 140cm luokassa, Hevosopiston ravivalmentajan AP Pakkasen hevoset ovat menestyneet kesän aikana loistavasti ja uusia varsoja, toivottavasti uusia urheilutähtiä, on syntynyt tänä vuonna 12. Tammojen ja varsojen laidun onkin iloisen vilkas ja riemastuttava. 

Hyvää hevosurheilullista loppukesää ja alkavaa syksyä, Ypäjällä nähdään!

Valmennuskeskuksen johtaja
Pirkko “Pike” Herd