Tulikavio – Hevosen roolissa, Stiina Hovin näyttely Hevosopistolla syksyllä

  • 7.8.2020

Hevostaidetta on nähtävillä Hevosopistolla elo-syyskuussa.

  • Kuva

Stiina Hovin Tulikavio – Hevosen roolissa -näyttely on nähtävillä Hevosopistolla Ypäjällä 17.8.-17.9 Kuva: Stiina Hovin arkisto

Näyttelyn nimi on Tulikavio – Hevosen roolissa. Sen kantavana teemana on hevosen roolit ja symboliikka muuna kuin eläimenä.

 Itse asiassa hevosen avulla voi kertoa paljon myös ihmisyydestä. Taiteessani hevonen on aina muutakin kuin kuva hevosesta. Olennaisena osana teoksiin kuuluvat myös runot, jotka avaavat taulujen syntyprosessia, hyvinkääläinen taiteilija Stiina Hovi kertoo. 

Oli mahtavaa, kun Hevosopisto oli kiinnostunut yhteistyöstä! Ypäjä on Suomen hevosalan mekka, jonka jokainen alaa vähänkin tunteva tietää. On upea tilaisuus päästä sinne esille, olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta. 

Suomenratsujen Kuninkaallisissa ratkotaan tänä vuonna suomenhevosten koulumestaruus. Voittajahevosen omistaja palkitaan Stiina Hovin taiteella. 

Suomenhevosella on aina sija sydämessäni. Nykyaikainen suomenhevonen on Urheilija isolla U:lla, ja on hienoa saada tehdä taulu rodun koulumestarille 2020. Teos on samalla kunnianosoitus suomenhevoselle: rodun herkkyys ja sisäinen voima näkyy maalauksessakin, Stiina Hovi kuvaa suhdettaan suomenhevoseen.

Näyttely on avoinna Hevosopiston aukioloaikoina Oppilasruokalan tiloissa.  Suomenratsujen Kuninkaalliset -tapahtuma toteutetaan 3.-6.9.2020.

 

Lisätietoja 

www.facebook.com/tulikavio 

Instagram: @tulikavio_art
stiinahovi@gmail.com

Hevosopisto

www.hevosopisto.fi 

Myynti- ja markkinointipäällikkö Suvi Louhelainen
p. 050 574 5920
suvi.louhelainen@hevosopisto.fi