Nuorten hevosten Festivaali jatkaa Kisaviikon kyljessä

  • 7.8.2020

Suomessa kasvatetaan hienoja ratsuhevosia, joita nähdään Ypäjällä viikonlopun aikana varsinkin kouluratsastusluokissa, mutta myös nurmikentällä hyppäämässä.

  • Kuva

Sara Maattola-Lindholm ja London Eye jatkoivat Prestige Cup by Equality Linen kärjessä.
Kuva: Annika Mäki

Prestige Cup by Equality Line on Hevosopistolla kilpailtava nuorten hevosten kilpailusarja, jonka ensimmäiset luokat kilpailtiin kesäkuussa. Tänä viikonloppuna ohjelmassa on kaksi osakilpailua. Luokista jaetaan sijoittuneille pisteitä, joiden yhteissaldo määrittelee kokonaistuloksen. Kaikista eniten pisteitä kerännyt ratsukko palkitaan satulapalkinnolla ja jokaisen ikäryhmän paras hevonen palkitaan myös suitsilla. Tällä hetkellä lähimpänä pääpalkintoa ovat Sara Maattola-Lindholm – London Eye ja Laura Pothan – Rodrik. Kummallakin ratsukolla on täydet 46 pistettä, eli kahden osakilpailun voitto. Jos molemmat ovat huomennakin luokissaan voittajia, viimeisen osakilpailun tulos ratkaisee.

Vaativa A-luokka kirjattiin 21-vuotiaan Janna Pursiaisen ja Hieron nimiin. Ratsukko on kilpaillut yhdessä kolmisen vuotta nuorten ratsastajien luokissa.

– Tänään laukassa tehtyihin sarjavaihtoihin olin tyytyväinen ja muutenkin rata oli hyvä, pian Hevosopistolta ratsastuksenohjaajaksi valmistuva Pursiainen pohti radan jälkeen.

Hän kuuluu nuorten maajoukkueeseen ja on myös varalla Unkarin EM-kisajoukkueessa. Tavoite on työskennellä hevosalalla ja panostaa samalla myös kilpailu-uran jatkumiseen U25-luokissa.

– Toivottavasti minulla olisi tuolle tasolle sopiva hevonen ratsastettavana ja pystyn yhdistämään työn ja kilpailemisen.

Ikäluokkasarjat jatkuivat tänään Suomen Ratsastajainliiton Future Cupilla. Poniratsastajissa Roosa Salo ja Sir Maximus Welshwarrior jatkoivat hyvin mennyttä kauttaan voittaen vain niukasti puolen prosentin erolla toiseksi sijoittuneen Matilda Piispan ja Vasehöjs Kashin.

Juniorit päättivät päivän ja lauantain vapaaohjelmaan korkeimmalta sijaluvulta starttaa Emma Liikanen – Capac.

Esteillä kilpailtiin kaikille avoimia luokkia ja nuorille hevosille suunnattuja ratoja.  Racing Trophy -sarjassa on oma luokkansa 5- ja 6-vuotiaille hevosille. Ypäjällä kilpailtiin sarjan ainoa nurmipohjainen kilpailu. Sarjan finaali käydään Helsingin Laakson ratsastusstadionilla viikon päästä.

Tänään 6-vuotiaden luokan voitti naapurikylän Janna Jensen Jamaicalla. Ratsukko suoritti kahden vaiheen kilpailun ilman virhepisteitä.

5-vuotiaissa nähtiin ainoastaan yksi puhdas rata, jonka tekivät Minna Eranka – Idee Recue Dew-Drop.

Suomenhevosille puolestaan järjestettiin oma derbynsä perjantaina. Kaksi ratsukkoa raivasi tiensä uusintaan, jossa hiuksenhienosti nopeammat tiet ratsasti Päivi Stranden Ventterin Pojulla. Toiseksi luokassa sijoittui Marja Tetri-Rantanen Pörnä Pojan kanssa.

Näiden esteluokkien lisäksi kilpailtiin 90-120 senttimetrin korkeuksilla kaikille avoimia luokkia ja nuorten hevosten luokkia.

Kouluratsastuksen kokonaistulokset ja aikataulut: https://online.equipe.com/fi/competitions/37474
Esteratsastuksen kokonaistulokset ja aikataulut: https://online.equipe.com/fi/competitions/37472

Lisää tietoa tapahtumasta: https://sites.google.com/edu.hevosopisto.fi/nhfkisaviikko2020/