Ypäjällä jatkettiin kilparatsastuksen merkeissä

  • 6.8.2020

Kouluratsastuksessa ratkottiin kahden osakilpailun luokissa paremmuusjärjestykset poni-, juniori- ja senioriderbyissä.

  • Kuva

Anniina Kolu ja Sanne K putsasivat pöydän ponien kouluderbyssä.

Kaikissa näissä eilisen ykköset jatkoivat menestystä myös tänään. Poneissa Anniina Kolu jatkoi hyvää virettään Sanne K:n kanssa voittaen toistamiseen luokan. Eilisen sijalukuaan pykälällä tälle päivälle parantanut Emily Hutchinson ja Daisy B olivat kokonaiskilpailussa toisia ja kolmanneksi sijoittui Nea Huhtaniitty – Remco.

Junioreissa toista vuotta perättäin Oona Ylirautia oli kahden osakilpailun jälkeen paras. 6-vuotias Farjana suoritti tämän päivän radan prosenteilla 67,084. Salli Pietarinen ja Herr Doctor paransivat torstain luokassa tulostaan ja olivat toisia. Kolmanneksi nousi Taisia Liimatta – Hellmers Lucky-You.

Senioreiden kilpailu meni kahden Annan taistoksi. Anna von Wendt sijoittui toiseksi päivän luokassa Görklintgårds Graciaksen kanssa, mutta yhteistulos piti hänet kärjessä. Anna Kärkkäinen puolestaan ratsasti suomenhevosori Kulta-ahon Kasimirilla voittotuloksen 68,485 prosenttia ja he sijoittuvat näin kahden päivän jälkeen sijalle kaksi. Anna von Wendt otti vielä kolmannenkin sijan hevoslla Pitstop.

Anna von Wendt on nyt kilpaillut voittoisan ratsunsa kanssa neljä kilpailurataa.

– Hevonen parantaa jokaisella kerralla ja selvästi tykkää olla kilpailuareenalla. Omistaja Anu Kiesvaara ratsastaa hevosta säännöllisesti itse, mutta treenaan sen kanssa säännöllisesti.

Hevosen omistaja Anu Kiesvaara on omistautunut harrastukselle niin paljon, että hän muutti Kemiönsaarelle, jotta saisi hyvää valmennusta itselleen ja hevoselleen Björkbodassa.

Esteratsastuksessa vuorossa oli useampi derbyluokka, joissa erikoisempina esteinä mukana olivat vallitukki ja kuivahauta. Radoilla on myös pituutta normaalia esterataa enemmän.

Näitä luokkia ei Suomessa juuri enää järjestetä, joten tuloslista on kirjava.

Senioreiden luokassa radalle viimeisenä ratsukkona lähteneet Emmi Laaksonen – Lekonte hoitivat 14 esteen ja 18 hypyn radan ilman virhepisteitä.

Yhden puomin pudotuksella maalilinjan ylittivät Karoliina Setälä ja Janko SL sijoittuivat toiseksi ja kolmannen sijan 8 virhepisteelle otti Arla Panttila – Kalisto vant’ Keldertje.

110 senttimetrin korkeudella hypättiin Miniderby, joka on avoin lapsille, poniratsastajille ja junioreille. Ainoan estevirheettömän radan ratsasti Emma Enholm Carlow CR:n kanssa.

Poniderby kilpailtiin metrin esteillä ja siinä Natalia Strönberg ja Little Kim suorittivat puhtaan ensimmäisen radan ja toisessa vaiheessa ratsukko pudotti yhden puomin.

Loppuviikosta kilpailut jatkuvat molempien lajien parissa ja myös nuorten hevosten luokat alkavat. Finnish Warmblood yhdistys palkitsee kilpailussa menestyviä kotimaassa syntyneitä ratsuhevosia.

Kouluratsastuksen kokonaistulokset ja aikataulut: https://online.equipe.com/fi/competitions/37474
Esteratsastuksen kokonaistulokset ja aikataulut: https://online.equipe.com/fi/competitions/37472

Lisää tietoa tapahtumasta: https://sites.google.com/edu.hevosopisto.fi/nhfkisaviikko2020/