Ypäjällä ratsastetaan kilpaa viisi päivää este- ja kouluratsastuksessa

  • 5.8.2020

Hevosopistolla kilpaillaan tällä viikolla este- ja kouluratsastuksessa Kisaviikon ja Nuorten hevosten Festivaalien merkeissä. 

  • Kuva

Derbykentällä päästiin vihdoin hyppäämään kilpaa elokuussa. Kuvassa 80 senttimetrin luokassa ratsastanut Sonja Martimo ja poni Kylesalia Buachaill.

Kilpailun kaksi ensimmäistä päivää kuluvat Kisaviikon luokkien parissa ja viikonloppuna estradille saapuvat myös nuoret ratsuhevoset.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä esteillä kilpailtiin 4 luokkaa. Suurimman lähtijämäärän keräsi 90 senttimetrin luokka, jossa starttasi 25 ratsukkoa. Puhtaat radat palkittiin ja ilman virhepisteitä radan suoritti yhdeksän ratsukkoa.

100- ja 110 senttimetrin luokissa mukana oli vaihtoehtoisesti myös derbyesteitä, eli vallin päällä oleva tukki ja kuivahauta. Molemmat luokat voitti Jenna Hytönen ja Wannabe Fantasy Salon Ratsastusseurasta.

Kolmella kouluradalla kilpailtiin neljä kilpailuluokkaa, joista kolmessa ratkottiin kahden osakilpailun ensimmäiset osat.

Poniderbyssä huomisen toiseen osakilpailuun kärjessä starttaa Anniina Kolu ja Sanne K.

Senioreiden derbyn johtoon ratsasti kemiöläinen Anna von Wendt. Hän oli mukana kahdella hevosella, ja tänään näistä ratsuista paremman tuloksen teki Görklintgårds Gracias. Viidenneksi hän sijoittui ruunalla Pitstop.

Junioreiden luokka saatiin päivän viimeisenä päätökseen ja Oona Ylirautia luotsasi vasta 6-vuotiaan Farjanan voittoon.

– Lisäykset olivat meidän vahvuus tänään radalla, ja olen todella tyytyväinen hevosen esiintymiseen. Se on vielä nuori hevonen, joten nyt lähden huomiseen osakilpailuun hyvillä mielin, ratsastaja kertoo.

Ylirautia menestyi viime vuoden Kisaviikon Junioriderbyssä voittaen kokonaiskilpailun. Tuolloin ratsuna oli poni Casperos.

Avoimen helppo A-tason luokan voitti Ella Tanhuanpää ja Lotje van de Botermaete. Luokassa oli mukana 39 ratsukkoa.

Hevosopiston opiskelijat kilpailivat myös kouluratsastuksen helppo A-tasolla omillaan ja Hevosopiston omistamilla ratsuilla.

 

Kouluratsastuksen kokonaistulokset ja aikataulut: https://online.equipe.com/fi/competitions/37474
Esteratsastuksen kokonaistulokset ja aikataulut: https://online.equipe.com/fi/competitions/37472

Lisää tietoa tapahtumasta: https://sites.google.com/edu.hevosopisto.fi/nhfkisaviikko2020/