Summer Dressage -viikonloppu toi kiinnostavia kouluratsastuksen EM-kisakandidaatteja Ypäjälle – Anna Von Wendt ja Sir Fashion veivät Grand Prix -luokan

  • 28.6.2020

Ypäjällä kilpailtiin kouluratsastuksen kansallisella tasolla viikonloppuna. Hevosopiston Summer Dressage -tapahtumassa nähtiin kiinnostavia kouluratsastuksen EM-kisakandidaatteja sekä onnistuneita suorituksia.

  • Kuva

Anna Von Wendt ja Sir Fashion olivat sunnuntain Grand Prix´n voittajat, kuva: Annika Mäki

Viikonlopun kilpailut toimivat katsastuksena ratsukoille elokuussa Unkarissa järjestettäviin EM-kilpailuihin.

– Vaikka ratsukot ovat harjoitelleet kotona ahkerasti, kilpailurutiinin puuttuminen on näkynyt suorituksissa. Tälle kilpailuviikonlopulle oli ehdottomasti tilaus, nuoret ratsastajat paransivat suorituksiaan kilpailujen edetessä, tuomariston puheenjohtaja Paula Nysten kommentoi.

– Alle 18-vuotiaissa junioreissa ja nuorissa alle 21-vuotiaissa ratsastajissa meillä on muutama oikein kiinnostava EM-edustusratsastaja, Nysten jatkaa.

Helsingin Ratsastajien Louise Jönssön ja Dayna voittivat Prix de Hööks, nuorten ratsastajien EM-katsastuksena toimineen Prix St George -luokan. Ratsukko oli nuorten ratsastajien EM-katsastusten viikonlopun tuplavoittaja.

– Hevonen teki kaksi tasaista suoritusta viikonloppuna pitkän tauon jälkeen, joten saan olla oikein tyytyväinen, tänään 68,333 tuloksen saavuttanut Louise Jönsson kommentoi hymyillen.

Prix de Maaseudun Tulevaisuus Grand Prix -luokan voittoon ratsasti Björkboda Dressagen Anna Von Wendt Kemiöstä oriillaan Sir Fashion. Voittotulos oli 65,652.

Kevään poikkeustila keskeytti jo helmikuussa alkaneen Anna Von Wendtin kisakauden.

– Ratsastin Sir Fashionilla nyt ensimmäistä kertaa Grand Prix -luokassa. Mukaan mahtui kohokohtia ja vähän virheitäkin, mutta tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja. Tulemme kilpailemaan loppukesän aikana mahdollisimman paljon.

Sunnuntaina Hevosopiston Summer Dressage -tapahtuma tarjosi kilpailu- ja kehittymismahdollisuuksia erityisesti nuorille hevosille.

– Yhdessä Kiki Riekkisen kanssa ideoitu Prestige Cup on rakennettu nuorille hevosille kilpailukokemuksen hankkimista varten. Finaali ratsastetaan Hevosopistolla Nuorten hevosten festivaali -viikolla elokuussa, Summer Dressage -viikonlopun kilpailunjohtaja Anu Korppoo kertoo.

– Sarja tähtää hyvän koulutuspolun rakentamiseen nuorille kilpahevosille.  Kilpailuohjelmat on valittu niin, että sarja tukee hevosten peruskouluttamista. Kilpailussa on oma sarjansa 5-7 -vuotiaille puoliverisille ja 5-7 -vuotiaille suomenhevosille, Korppoo avaa sarjan tavoitteita.

Ensimmäiset osakilpailuvoitot Cupissa ottivat päivän Helppo B-luokissa Lahan Ratsastajien Sara Lehtilä 5-vuotiaalla Oldenburg-tammalla Be a Surprise ja Kymenlaakso Riding Clubin Noora Nisula 6-vuotiaalla suomenhevosella Harjun Katariina. Helppo A-luokissa voittajat olivat Ypäjän Ratsastajien Laura Porthan ja 6-vuotias Rodrik sekä Sara Maattola-Lindholm ja 7-vuotias London Eye Ratsastusseura DC:stä.

– Olemme kilpailunjärjestäjinä todella iloisia siitä, että pääsimme aloittamaan kilpailukauden myös kouluratsastuksessa. Haluamme kiittää kaikkia vapaaehtoisia ja toimihenkilöitä, joiden yhteisen ponnistelun tuloksena Ypäjä Summer Dressage -viikonloppu toteutui, kilpailunjohtaja Anu Korppoo kommentoi tapahtuman päätöspäivänä.

– Ensi viikolla aloitamme rakentamaan 5.-9.8. toteutuvaa Nuorten hevosten festivaali -viikkoa, jossa ratsastetaan ikäkausi- ja avoimia luokkia sekä Suomenratsujen Kuninkaalliset -tapahtumaa. Olemme iloisia siitä, että pääsemme avaamaan Hevosopiston tapahtumaportit ja expon vihdoin myös yleisölle.

Kokonaistulokset: 
https://online.equipe.com/fi/competitions/36767


Lisätietoja:

Kilpailunjohtaja Anu Korppoo, p. 040 860 7611

anu.korppoo@hevosopisto.fi 

Media:
Myynti- ja markkinointipäällikkö/viestintä
Suvi Louhelainen, p. 050 574 5920

suvi.louhelainen@hevosopisto.fi

Prestige Cup by Equality Line, säännöt
https://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/prestige-cup-by-equality-line/


Tapahtumasta lisää:

27.6.2020 EM-karsintarajan ylityksiä kouluratsastajilla Ypäjällä
26.6.2020 Euroopan mestaruuskilpailut monella kouluratsastajalla mielessä Ypäjällä
24.6.2020 Ikäluokkaratsastajat tavoittelevat tuloksia EM-kilpailuihin