EM-karsintarajan ylityksiä kouluratsastajilla Ypäjällä

  • 27.6.2020

Ypäjä Summer Dressage jatkui aurinkoisessa säässä Ypäjällä. Päivän aikana nähtiin kaikkiaan liki 150 ratsukkoa

  • Kuva

Veera Paloheimo ja Wolle Wolkenstein veivät nimiinsä junioreiden EM-katsastuksen. Kuva Annika Mäki.

Kilpailijat olivat iloisia Hevosopiston kisakauden käynnistyessä myös kouluratsastuksen osalta. Kovasta helteestä huolimatta kilpailijat ovat olleet liikkeellä hyvällä mielellä.

– Kilpailijat ovat todella positiivisin fiiliksin. On tullut paljon kiitosta siitä, että viimeinkin päästiin aloittamaan kisakausi, Summer Dressage -viikonlopun päästewardi Sirpa Airaksinen summaa kilpailijoiden tunnelmia.

Stewardien tehtävä on ratsastuskilpailuissa valvoa hevosten hyvinvointia ja neuvoa ratsastajia hevosten hyvinvointiin ja kilpailusääntöihin liittyvissä asioissa.

– Meidän stewardien työskentely eroaa viikonloppuna tavanomaisesta työskentelystä Suomen Ratsastajainliiton ohjeistuksen mukaan niin, että emme tee kuolaintarkastusta, vaan noudatamme turvavälejä. Kilpailijat ovat perehtyneet kilpailijatiedotteeseen ja ohjeistukseen hyvin. Tuomariston puheenjohtajan luvalla olemme voineet tarvittaessa tehdä myös tarkempia tarkistuksia. Olemme lisäksi tiedottaneet kilpailijoita poikkeavista toimintavoista myös paikan päällä.

– On erittäin hyvä, että alueella on viilennyspaikat hevosille ja niitä on käytetty. Olemme neuvoneet ja ohjeistaneet jokaista ratsastajaa huolehtimaan myös omasta hyvinvoinnistaan, Sirpa Airaksinen kertoo.

Nuorten EM-katsastuksena toimineen Prix de Hevosopisto Prix St Georges -luokan voittoon ratsasti viime vuoden nuorten kouluratsastuksen suomenmestari Louise Jönsson. Jönsson on mukana Ratsastajainliiton valmennusrenkaassa.

– Olen tyytyväinen tämän päivän suoritukseen, Dayna tuntui rennolta, mutta lämmin ilma saattoi tehdä siitä hieman vaisun raviohjelmassa. Daynan tämän päivän laukkaan olen todella tyytyväinen. Moni asia, mikä oli vielä viime kaudella vaikea, sujui tänään jo paljon paremmin, 68,186 tuloksen saavuttanut Jönsson kertoo.

– Meillä Ruskeasuon maneesi suljettiin Helsingin kaupungin toimesta poikkeustilanteen vuoksi, mutta valmentajani Kikko Kallikosken hevonen asuu Ruskeasuolla, joten olen päässyt silti valmentautumaan, kommentoi Unkariin tähtäävä Louise Jönsson.

Junioreiden EM-katsastuksen Prix de Krafft powered by Oranta Equus luokan vei nimiinsä 17-vuotiaalla Wolle Wolkenstein -ruunallaan Veera Paloheimo.

– Wolle tykkää lämmöstä, ruunan lihakset vain vetristyvät, helle ei meitä haitannut, Veera Paloheimo kertoo.

– Suoritus tänään oli todella hyvä ja varma. Poikkeusajan ja Uudenmaan rajan sulkemisen vuoksi vaihdoimme tilapäisesti Wolle Wolkensteinin tallipaikkaa, sillä itse asun Kanta-Hämeessä ja ruuna Uudellamaalla. Wolle Wolkenstein siirtyi Stable Novasta tilapäisesti Erkylän kartanon talliin.

– Jatkamme hyvillä mielin ja yritämme vielä nostaa tulostasoa ja ylittää maagisen 70% maagisen rajan, Hyvinkään Urheiluratsastajia edustava Veera Paloheimo jatkaa.

Päivän avausluokassa, lasten henkilökohtaisen luokan voittaja oli Venla Laaksonen hevosellaan Classfield. Vihtiläinen Venla Lahtinen ylitti EM-kisoihin vaadittavan tulosrajan jo perjantaina.

Unkarin EM-kisoihin tavoitteleva raumalainen Roosa Salo ratsasti menestyksekkäästi voittaen poniratsukoiden henkilökohtaisen ohjelman ruunallaan Sir Maximus Welshwarrior. Ratsukon tulos oli hieno 70,090.

Päivän päätösluokan Prix de Maaseudun Tulevaisuus Inter II -luokan vei nimiinsä Björkboda dressagea edustava Anna von Wendt Kemiöstä oriillaan Sir Fashion.

Kokonaistulokset

https://online.equipe.com/fi/competitions/36767

Tapahtumasta lisää

26.6.2020 Euroopan mestaruuskilpailut monella kouluratsastajalla mielessä Ypäjällä
24.6.2020 Ikäluokkaratsastajat tavoittelevat tuloksia EM-kilpailuihin

Livelähetykset sunnuntaina 28.6.2020

http://www.haven.fi/live/
https://www.ruutu.fi/ohjelmat/ratsastus


Tiedotteeseen on korjattu 28.6.2020 poniratsukoiden henkilökohtaisen ohjelman voittajan nimi. Luokan voittaja oli Roosa Salo.