Euroopan mestaruuskilpailut monella kouluratsastajalla mielessä Ypäjällä

  • 26.6.2020

Kouluratsastajat kilpailevat tänä viikonloppuna Ypäjällä kansallisella tasolla. Moni Summer Dressage -viikonlopun ratsastajista hakee tulosta päästäkseen mukaan Unkarissa elokuussa toteutuviin EM-kilpailuihin.

  • Kuva

Roosa Salo ja Sir Maximus Welshwarrior kilpailevat toista kautta kansallisia poniluokkia.
Kuva: Aura Sainio

Poni-, juniori- ja lapsiratsastajat aloittivat kahden päivän urakkansa perjantaina. Lasten luokassa kilpailevat 12-14-vuotiaat ratsastajat hevosilla. Tässä luokassa vihtiläinen Venla Lahtinen hevosellaan Classfield ylitti vaaditun tulosrajan saaden lopputulokseksi 69,750 prosenttia. Lahtinen on mukana Suomen Ratsastajainliiton valmennusrenkaassa. 

Poniratsukoissa starttiviivalla oli liki 30 kilpailijaa. Yli 70 prosentin voittotuloksen ratsasti Roosa Salo ruunalla Sir Maximus Welshwarrior. Ratsukko pääsi kilpailemaan viime kaudella kansallisella tasolla, ja nyt tavoitteena on kirkastaa viime kesän SM-pronssi kultaiseen. 

-Ja toki Unkarin kilpailuun olemme valmiita suuntaamaan, mikäli valikoidumme mukaan lähteviin ratsukoihin, 13-vuotias ratsastaja kertoi suorituksensa jälkeen. 

Päivän aikana kilpailtiin myös kaikille avoimissa luokissa ja kaikkiaan ratsukoita oli päivälle ilmoittautunut 171. Kilpailut käydään vielä poikkeusjärjestelyin ilman yleisöä. Lauantain ja sunnuntain kilpailupäivät ovat myös katsottavissa Haven yhtymän tuottamasta livestä ja Ruutu+ -palvelun kautta. 

Junioreiden luokassa Veera Paloheimo ja Wolle Wolkenstein voittivat oman luokkansa.

-Rata oli aika varma, mutta yksi pieni rike sinne mahtui. Huomenna yritän saada suorituksestamme hieman lennokkaamman, koska nytkin hevonen jaksoi helteestä huolimatta hyvin, Paloheimo analysoi.

Paloheimo ratsastaa viimeistä kauttaan juniorina tänä vuonna ja hän on varovaisen kiinnostunut lähtemään edustamaan Suomea Unkariin, mikäli COVID-tilanne pysyy hallinnassa.

Lisätietoa tapahtumasta: https://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/ypaja-summer-dressage/ 

Livelähetykset lauantaina ja sunnuntaina:  http://www.haven.fi/live/ 

Kokonaistulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/36767