Ypäjä Juulian ura vaihtuu jalostukseen

  • 8.5.2020

Ypäjä Juulia siirtyy siitostammaksi ja palvelee jatkossa erityisesti hevoskasvatuksen opetuksessa.

  • Kuva

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön suomenhevostamman Ypäjä Juulian kilpaura on ohi terveysongelmien vuoksi. Vamma ei kuitenkaan haittaa tamman käyttöä jalostuksessa.

– Ypäjä Juulia on hyväsukuinen ja vasta kahdeksanvuotias, joten sillä on edessään mielenkiintoinen ura siitostammana. Käytännön syistä omistus palaa virallisesti Hevosopistolle, mutta tamma jatkaa edelleen presidentti Niinistön nimikkohevosena meidän historiallisesti arvokkaassa kulttuuriympäristössämme, mikä on meille tietysti kunnia-asia. Tamma toimii edelleen myös opetushevosena. Jatkossa se tulevine varsoineen on eniten tekemisissä hevoskasvatukseen suuntautuneiden opiskelijoiden kanssa, kertoo Hevosopiston toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki.

Tasavallan presidenttien hevosia on Ypäjällä ollut jo vuodesta 1948 lähtien.  Ennen Ypäjä Juuliaa Ypäjän talleissa ovat asuneet marsalkka Mannerheimin viimeinen ratsu Käthy, presidentti Urho Kekkosen orlovravurit Kaunotar, Suosikki ja Lento, presidentti Koiviston doninhevonen Zaslon sekä presidentti Tarja Halosen suomenhevostamma Ypäjä Tarja.

Lisätiedot

toimitusjohtaja-rehtori
Pauliina Mansikkamäki
p. 040 185 8822
pauliina.mansikkamaki@hevosopisto.fi

Media

myynti- ja markkinointipäällikkö/viestintä
Suvi Louhelainen
p. 050 574 5920
suvi.louhelainen@hevosopisto.fi