Hevosopiston tallien kuulumisia

  • 3.4.2020

Hevosopiston tallien toiminta ja hevosten hoito sekä valmennus hoidetaan tällä hetkellä kuten normaalisti. Kaikki toimenpiteet myös hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa tehdään hevosten hyvinvointi huomioiden.

  • Kuva

Hevosia liikutetaan myös poikkeusaikana. Ypäjä Pyrkyri treenilenkillä valmentajansa Timo Gardemeisterin kanssa.

V
aikka koronavirustilanne on vaikuttanut Hevosopiston toimintaan merkittävästi, Hevosopiston tallien toiminta ja hevosten hoito sekä valmennus hoidetaan tällä hetkellä kuten normaalisti 

– Suurin ero talleissamme verrattuna tavanomaiseen tilanteeseen on opiskelijoiden kotiuttaminen sekä ratsastuskoulun toiminnan keskeytys. Muutoin hevoset hoidetaan ja tarhataan vielä ihan normaalisti, ratsastustallien toiminnasta vastaava tallimestari Sanna Jämsä kertoo. 

Hevosopiston opetustoiminta toteutetaan hallituksen linjausten mukaisesti etäopetuksena. Hevosten hoidosta ja valmennuksesta vastaa tallien oma henkilöstö, opiskelijoiden opetusta ei talleilla toistaiseksi tehdä. 

Ravitallin toimintaan ravikilpailutauko vaikuttaa oleellisesti. Kilpailumatkojen jäädessä pois keskitymme yhdessä tallihenkilöstön kanssa tallin arkeen, ravitallin toiminnasta vastaava Kirsi Kärkkäinen kommentoi.

– Ravihevoset jatkavat toistaiseksi normaalilla treeniohjelmalla. Hyvät valmennusolosuhteet ovat taanneet hevosille treenikilometrejä ja kilpahevosemme ovat valmiita kun ravit jälleen jatkuvat. Myös varsa-akatemian varsat kehittyvät hyvässä aikataulussa, Kärkkäinen jatkaa.  

Hevosopisto on varautunut pandemian leviämiseen viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti ja ohjeistukset päivittyvät tilanteen mukaan. Henkilöstö noudattaa erityisen huolellista käsihygieniaa, tallien välistä liikkumista on rajoitettu ja tautitorjunta on huomioitu myös tallien taukotiloissa.  

– Hevosopiston jokaisella vastaavalla tallityönohjaajalla on kaikki tarvittava tieto tallien päivittäisten toimintojen pyörittämiseen, joten hevosten hyvinvointi ja hoito on turvattu myös poikkeustilanteessa, Sanna Jämsä kertoo. 

Kaikki toimenpiteet myös hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa tehdään hevosten hyvinvointi huomioiden.  Tilanteessa, jossa pandemia aiheuttaisi Hevosopiston usean työntekijän samanaikaisen sairastumisen, tiedotamme valmennuksessa ja täysihoidossa olevien hevosten omistajia. Hevosopisto toivoo, että oppilaitoksen talleilla ei toistaiseksi vierailla.  

Seuraamme viranomaisten sekä Suomen Hippoksen ja Suomen Ratsastajainliiton ohjeistusta tarkoin edelleen ja päivitämme ohjeitamme viranomaisten linjausten mukaisesti. Hevosopistolla ei tällä hetkellä ole todettuja koronatartuntoja tai epäiltyjä altistuksia.
 

Lisätietoja ja asiakkaiden yhteydenotot:  

Vastaava tallimestari
Kirsi Kärkkäinen
p. 040 860 7613
kirsi.karkkainen@hevosopisto.fi 

Vastaava tallimestari
Sanna Jämsä
p. 045 7734 5718
sanna.jamsa@hevosopisto.fi 

Ravivalmentaja Aripekka Pakkanen
p. 040 701 8819
aripekka.pakkanen@hevosopisto.fi  

Ravivalmentaja Timo Gardemeister
p. 050 552 7972
timo.gardemeister@hevosopisto.fi  

Ratsuvalmentaja Riikka Harjula
p.  040 558 846
riikka.harjula@callistohorses.fi