Hevosopiston talleissa varaudutaan koronavirukseen 

  • 15.3.2020

Hevosopisto seuraa viranomaisten ohjeistusta ja suosituksia koronavirukseen varautumiseen liittyen. Ravi- ja ratsastuskilpailuiden osalta noudatetaan lajiliittojen ohjeistusta.  

  • Kuva

Hevosopistolla ei tällä hetkellä ole todettuja koronatartuntoja tai epäiltyjä altistuksia. Varautumistoimenpiteitä on otettu käyttöön viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti koko alueella ja ohjeistukset päivittyvät tilanteen mukaan.  

Ihmisten ja hevosten hyvinvointi turvataan myös poikkeusolosuhteissa. Hevosten hoidon varmistamiseksi on tehty varautumissuunnitelma, jota päivitetään tilanteen mukaan. Hevosopiston tallien asiakkaita on tiedotettu poikkeustilanteesta.

Hevosopiston suurimmat tapahtumat, ratsastuskilpailut ja klinikat on peruttu. Raviradat toteuttavat ravikilpailuja toistaiseksi, mutta ilman yleisöä.  Suomen Ratsastajainliitto suosittaa, että ratsastuksessa ei toistaiseksi järjestetä kilpailutapahtumia tai muita yleisötapahtumia. Suomen Ratsastajainliiton maajoukkue- ja aluevalmennukset on peruttu.  

Tällä hetkellä Hevosopiston tallien toiminta pyörii normaalisti. Jokaisen tallin oma henkilökunta hoitaa lähtökohtaisesti tallin hevosetTurhaa liikkumista Hevosopiston alueella ja tallien välillä vältetään. Ravi- ja ratsastuskilpailuihin ei oteta opiskelijoita mukaan toistaiseksi. Mahdollisten sairastumisten tai karanteenin aikana hevosten hoito järjestetään varautumissuunnitelman mukaisesti ja tällöin koko Hevosopiston henkilöstö osallistuu hevosten hoitoon.  

Hevosopiston asiakkaita, joilla on hengitystieoireita ja/tai jotka ovat oleskelleet viimeisen 14 vrk:den aikana ulkomailla ohjeistetaan olemaan saapumatta Hevosopistolle. Hevosopiston talleissa pyritään välttämään muun kuin tallin henkilökunnan kulkua, joten hevosten omistajia ja muita asiakkaita pyydetään olemaan yhteydessä ensisijaisesti puhelimen tai sähköisten kanavien kautta.

Hevosopisto on perustanut koronavirustilanteen vuoksi valmiusryhmän. Valmiusryhmässä on edustettuna organisaation eri toimintojen vastuuhenkilöt. Valmiusryhmä on laatinut ohjeistuksen sekä Hevosopiston opiskelijoille että henkilöstölle.

Suomen Hippoksen tiedote 13.3.2020 

https://www.hippos.fi/raviurheilu/raviurheilu_lajina/ajankohtaista_-ravit/suomen_hippoksen_ohjeistukset_kokoontumiskaytantoihin.21805.news 

Suomen Ratsastajainliiton tiedote 13.3.2020 

https://www.ratsastus.fi/tiedotteet/tietoa-ja-suosituksia-ratsastukseen-ja-koronavirustilanteeseen-liittyen/ 

Hevosopiston tiedote 12.3.2020
https://www.hevosopisto.fi/2020/03/12/hevosopisto-varautuu-koronavirukseen-ypaja-cdi-peruttu/ 

LISÄTIETOJA

Tiedustelut tallien toimintaan liittyen: 

hankepäällikkö
Eeva Karvonen
p. 0400 898 353eeva.karvonen@hevosopisto.fi  

Asiakkaiden yhteydenotot talleihin: 

Ravivalmentaja Aripekka Pakkanen, p. 040 701 8819, aripekka.pakkanen@hevosopisto.fi
Ravivalmentaja Timo Gardemeister, p. 050 552 7972, timo.gardemeister@hevosopisto.fi
Ratsuvalmentaja Riikka Harjula, p.  040 558 8469, riikka.harjula@callistohorses.fi 
Vastaava tallityönohjaaja Kirsi Kärkkäinen, p. 040 860 7613, kirsi.karkkainen@hevosopisto.fi
Vastaava tallityönohjaaja 
Sanna Jämsä, p. 045 7734 5718sanna.jamsa@hevosopisto.fi

Muut Hevosopistoa koskevat tiedustelut:

toimitusjohtaja-rehtori
Pauliina Mansikkamäki
p. 040 185 8822
pauliina.mansikkamaki@hevosopisto.fi 

valmennuskeskuksen johtaja
Pirkko Herd
p. 040 681 5877
pirkko.herd@hevosopisto.fi 

myynti- ja markkinointipäällikkö/viestintä
Suvi Louhelainen
p. 050 574 5920
suvi.louhelainen@hevosopisto.fi