Hevosopisto varautuu koronavirukseen – Ypäjä CDI peruttu

 • 12.3.2020

Hevosopisto seuraa viranomaisten ohjeistusta ja suosituksia koronavirukseen varautumiseen liittyen.   

 • Kuva

Tiedotetta päivitetty 14.3.2020 klo 17.50

Hevosopiston asiakkaita, joilla on hengitystieoireita ja/tai jotka ovat oleskelleet viimeisen 14 vrk:den aikana ulkomailla ohjeistetaan olemaan saapumatta Hevosopistolle.

Tiedotetta päivitetty 14.3.2020 klo 13.30

Suomen Ratsastajainliiton omat maajoukkue- ja aluevalmennukset perutaan toistaiseksi.

Tiedotetta päivitetty 12.3.2020 klo 18.25


Suomen Hippoksen kanssa yhteistyössä järjestettävät Oripäivät toteutetaan ilman yleisöä ja päivien oheisohjelmiksi suunniteltu Yvonne Österholmin klinikka ja kutsukilpailu perutaan.
Oriparaatia ei tämän hetken tiedon mukaan peruta.

Tiedote 12.3.2020: HEVOSOPISTO VARAUTUU KORONAVIRUKSEEN – YPÄJÄ CDI PERUTTU

Suomen hallituksen suosituksen mukaisesti perumme kaikki yli 500 henkilön tapahtumat 31.5. saakka. Lisäksi kaikki kansainväliset tapahtumat perutaan maaliskuulta, mikä tarkoittaa että Kansainväliset koulu- ja pararatsastuskilpailut, Ypäjä CDI 20.-22.3., on peruttu.  Suomen Ratsastajainliiton omat maajoukkue- ja aluevalmennukset perutaan toistaiseksi.
  
Suomen Hippoksen kanssa yhteistyössä järjestettävät Oripäivät toteutetaan ilman yleisöä ja päivien oheisohjelmiksi suunniteltu Yvonne Österholmin klinikka ja kutsukilpailu perutaan.  Muiden tapahtumien, kuten kansallisten kilpailujen, osalta noudatamme Suomen Ratsastajainliiton suositusta.

Hevosopisto on perustanut koronaviruspandemian vuoksi valmiusryhmän. Valmiusryhmässä on edustettuna Hevosopiston työsuojelutoimikunta ja lisäksi organisaation eri toimintojen vastuuhenkilöt. Valmiusryhmä on laatinut ohjeistuksen sekä Hevosopiston opiskelijoille että henkilöstölle. 

HEVOSOPISTON VARAUTUMISTOIMET KORONAVIRUKSEEN 

 • Ohjeistamme työntekijöitämme ja opiskelijoitamme hygieniakäytännöistä ja teemme työnjärjestelyihin liittyviä toimenpiteitä.
 • Hevosopiston asiakkaita, joilla on hengitystieoireita ja/tai jotka ovat oleskelleet viimeisen 14 vrk:den aikana ulkomailla ohjeistetaan olemaan saapumatta Hevosopistolle.
     
 • Keskeytämme oppilasvaihdon. Vaihdossa olleet opiskelijat ja henkilökunta siirtyvät suoraan koteihinsa kotimaahan omaehtoiseen karanteeniin 14 vrk ajaksi saapumisen jälkeen. Oppilasvaihdossa olevat henkilöt pyritään kotiuttamaan Suomeen mahdollisimman nopeasti. Tarjoamme ulkomailla koulutussopimuksella opiskeleville opiskelijoille mahdollisuuden palata Suomeen opiskelijan niin halutessa.
   
 • Otamme matkustusrajoitukset käyttöön. Vältämme matkustamista ja matkustamisen tarkoituksenmukaisuus sovitaan esimiehen kanssa. Kokoukset alueen ulkopuolisten kanssa pyritään siirtämään verkkokokouksiksi.
   
 • Lisäämme etätyömahdollisuuksia tehtävissä, joissa se on mahdollista. Esimiehet keskustelevat tiimiensä kanssa mahdollisuudesta tehdä osittaista etätyötä. 
     
 • Turhaa liikkumista Hevosopiston alueella ja tallien välillä vältetään. Ravi- ja ratsastuskilpailuihin ei oteta opiskelijoita mukaan toistaiseksi.
 • Siivouksessa noudatamme THL ohjeistusta:  
  https://www.ttl.fi/ohjeistus-siivoukseen-covid-19/ 

  • Järjestämme tehostetun siivouksen yhteisiin tiloihin ruokalaan ja vastaanottoon  
  • Ruokalan linjaston hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota  
 • Teemme varautumissuunnitelmat mahdollisen karanteenin ja sairastumisten osalta
 • Seuraamme viranomaisten ohjeita:  

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19 

Ruokavirasto:

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/lemmikki–ja-harraste-elaimet/usein-kysyttya-lemmikit-ja-koronavirus-covid-19/  

 

Lisätietoja:


media

myynti- ja markkinointipäällikkö
Suvi Louhelainen
p. 050 574 5920
suvi.louhelainen@hevosopisto.fi

koulutus

toimitusjohtaja-rehtori
Pauliina Mansikkamäki
p. 040 185 8822
pauliina.mansikkamaki@hevosopisto.fi

tapahtumat

valmennuskeskuksen johtaja
Pirkko Herd
p. 040 681 5877
pirkko.herd@hevosopisto.fi

tallit

hankepäällikkö
Eeva Karvonen
p. 0400 89 8353
eeva.karvonen@hevosopisto.fi