Mistä tallien kesä on tehty?

  • 9.3.2020

Ypäjä on täyttä hevoselämää! Tallityönohjaaja Sanna Jämsä kirjoittaa tämän viikon blogissamme tallien kesästä. Miten olisi, kiinnostaisiko kesäduuni tallitiimissä?

  • Kuva

Kevättä ja kesää odotellaan Ypäjällä kovaa vauhtia saapuvaksi. Jokainen talliyksikkömme valmistautuu kesään. Ensimmäiset varsat syntyvät 2-tallissamme huhti-toukokuun vaihteessa ja varsomiset jatkuvat läpi kesän. Yhteensä 13 tammaa tulee varsomaan tänä vuonna. Samaan aikaan huhtikuussa siittola aloittelee toimintaansa ja uusia varsoja laitetaan alulle. Hevoset tallista ja pihatosta siirtyvät laitumille kesän alussa ja tätä ennen on laitumet tietysti kunnostettu tiimimme voimin kesäkuntoon. Tallihenkilöstö on mukana opiskelijoiden kera varsomisissa, siittolatoiminnassa sekä laidunhevosten hoidossa tallissa olevien hevosten hoidon lisäksi.

Ratsastuskoulun toiminta pyörii 5-tallissa kesällä ja innokkaita leiriläisiä odotetaan saapuviksi. Läpi kesän on myös leirien lisäksi paljon erilaisia kilpailuja ja tapahtumia mm. eri lajien Nordic Baltic Championships ja Valtakunnalliset ratsastuskoulujen väliset mestaruuskilpailut, jotka osaltaan rytmittävät 4- ja 5-tallien arkea. Tällöin huolehditaan asiakkaiden majoittumisista talleissa sekä avustetaan tarpeen mukaan erilaisissa tehtävissä. Asiakkaita kohdataan myös täysihoitohevosten tiimoilta.

Sekä ratsujen että ravihevosten Nuorten hevosten akatemia sekä 3-tallin ravitiimin toiminta jatkuu myös läpi kesän. Toiminta ei näissäkään talleissa täysin hiljene kesälläkään. Hevosia valmennetaan ja kilpailutetaan hevosten omien suunnitelmien mukaan. Vauhtia siis riittää!

Hevosten siirryttyä laidunlomilleen ja tallien toimintojen hieman hiljennettyä, on aika aloittaa myös tallien pesut.

Tätä kaikkea ja paljon muuta pääset kokemaan & näkemään Hevosopistolla tallitiimissä. Todellakin – täyttä hevoselämää!

Tsekkaa kesätyöpaikkamme täältä. 

Kirjoittaja Sanna Jämsä on kokenut hevosalan ammattilainen ja  työskentelee Hevosopistolla tallityönohjaan tehtävissä.