Esteratsastuksen Grand Slam – Yli 40 000 euroa palkintorahaa ja uutta haastetta esteratsastuksen kisakauteen

  • 20.2.2020

Tampereen Hevoset-messuilla alkaa esteratsastuksen uusi Grand Slam -sarja, joka tarjoaa kokonaisuudessaan yli 40 000 euron rahapalkinnot. Grand Slam rakentuu kolmesta eri osakilpailusta, jotka ratsastetaan Tampereen Hevoset-messuilla, Ypäjällä Finnderbyn yhteydessä ja Hangon SeaHorse Weekissä. Finaali ratkotaan Helsinki Horse Showssa. Jokainen osakilpailu panostaa erityisesti kilpailun puitteisiin ja yleisön viihtyvyyteen.

  • Kuva

Hankkija Finnderby on osa Nordic Baltic Championships -tapahtumaa. Grand Slam -sarja tuo siihen uutta nostetta. Kuva: Hanna Heinonen

– Haluamme tehdä kisakaudesta entistä kiinnostavamman niin ratsastajille kuin yleisöllekin, kertoo Grand Slam -sarjan primus motor Tom Gordin.

– Luokka ratsastetaan jo paikkansa lunastaneiden, yleisöystävällisten kilpailutapahtumien yhteydessä, joihin tuodaan kiinnostava Grand Slam -luokka. Kilpailupaikat on valittu myös isojen kävijämääriensä mukaan, Tampereelle odotetaan 20 000 kävijää, Ypäjälle ja Hankoon 10 000 katsojaa ja Horse Showssa ainakin 45 000. Grand Slam ei kilpaile GP-sarjan kanssa, vaan pyrkii lisäämään kiinnostusta lajiin kaikkien kohderyhmien keskuudessa. GP-sarja on upea, mutta pysynyt samanlaisena vuodesta 1997, nyt laji kaipaa jotain uutta.

Grand Slam -sarjan erikoisuutena on se, että jokaisessa osakilpailussa on erilainen formaatti ja jokaisessa osakilpailussa palkintopotti on 10 000 euroa.

Tampereella aloitetaan lauantaina 130 cm tasolla, ja luokasta 8 ratsukkoa pääsee sunnuntaina 135 cm luokkaan. Se kilpaillaan parikilpailuna ja jokaisen parin voittaja jatkaa seuraavalla kierrokselle. Luokassa on huomioitu tietenkin hevoset, esteiden määrä vähenee kierros kierrokselta. Tampereelta Helsingin finaaliin pääsee 4 parasta ratsukkoa.

-Hevoset-messujen Grand Slam -luokan erityisyys piilee uloslyöntikilpailussa, jota ei ole Suomessa koskaan aikaisemmin jä Kilpailu tuo uutta ilmettä osakilpailuihin ja nostaa jännitettä ratsukoiden joukossa. Yleisön on helppo seurata kilpailua, sillä pareista vain parempi jatkaa ja loppukilpailu huipentuu viimeisen parin taisteluun, kertoo Hevoset-messujen projektipäällikkö Heli Lempinen.

Ypäjällä Finnderbyn yhteydessä ratsastettava Grand Slam -luokka on klassinen Derby-luokka.

– Haluamme nostaa tämän hienon, perinteisen kilpailun uuteen kukoistukseen. Radalla tulee olemaan derbyesteitä, mutta niille myös vaihtoehtoesteitä, joille ratsastettava tie on kuitenkin pidempi ja vie radalla enemmän sekunteja. Yleisölle on kiinnostavaa seurata, minkä reitin kukin ratsastaja valitsee. Luokan kymmenen parasta menee uusintaan ja Helsingin finaaliin pääsee Ypäjältä 3 ratsukkoa. Ypäjän Grand Slam -luokkaan saavat osallistua myös Ypäjällä samaan aikaan järjestettävien PM-kisojen osallistujat, kertoo Tom Gordin, – 4 000 euron ykköspalkinto kiinnostaa varmasti heitä

Hangon SeaHorse Week on kesän ratsastuskisojen kuningatar ja Grand Slam luokka lisää vielä tämän yleisön suosikkikisan kiinnostavuutta. Kilpailu käydään keskellä vilkkainta matkailusesonkia, kauniissa kylpylän puistossa. Hangossa ratsastetaan klassinen kahden kierroksen 140 cm GP-luokka, ja luokan 3 parasta pääsee Helsinki Horse Showhun finaaliin.

Sarjassa lisäbonuksena ratsastajille on vielä 4 000 euron ekstrapalkinto sille, joka voittaa kaksi osakilpailua peräkkäin. Täten sarjan kokonaispalkinnot voi nousta lähes 50 000 euroon.

Grand Slam -sarjan finaali ratsastetaan Helsinki Horse Showssa lauantai-illan SRL100-juhlanäytöksessä.

Menestynyt nuori esteratsastaja Emma Tallberg Grand Slam -kisat kiinnostavat

-On todella kiva, että saadaan uusi sarjakilpailu. On hienoa saada vaihtelua ja uutta haastetta kisakauteen, kertoo Emma ja jatkaa: – Eikä palkintorahan merkitystäkään tietenkään pidä vähätellä. Mielestäni kisapaikat on valittu tosi hyvin, ja jokaisen osakilpailun formaatti on erilainen. Se tarjoaa mahdollisuuden osallistua usealla hevosella, voi valita osakilpailun sen mukaan mikä minkäkin hevosen vahvuus on.

Kilpailujen päivämäärät 2020:

Tampere 5.4. (Hevoset-messut 4. – 5.4.)

Ypäjä 27.6. (Baltic Nordic Championships 24. – 28.6.)

Hanko 26.7. (SeaHorse Week 22. – 26.7.)

HIHS 24.10. (Helsinki Horse Show 21. – 25.10.)

Lisätiedot:

Hevoset-messut: projektipäällikkö Heli Lempinen 040 6671702 heli.lempinen@tampereenmessut.fi

Ypäjän Hevosopisto: Pirkko Herd p. 040 681 5877  pirkko.herd@hevosopisto.fi

Hanko SeaHorse Week: Minna Ruolanto p. 0400 415714 minna.ruolanto@gmail.com

Helsinki Horse Show: Tom Gordin tom.gordin@helsinkihorseshow.fi