Raviurheiluakatemian osallistujat on valittu

  • 11.2.2020

Suomen Hippoksen, Hevosopiston ja Hevosurheilun valmennuskeskuksen yhteistyössä järjestämän Raviurheiluakatemian osallistujat on valittu. Raviurheiluakatemian tarkoituksena on tarjota kilpailumahdollisuuksia nuorille ohjastajille sekä antaa koulutusta raviurheilun ammattilaisuutta tukevissa aiheissa. Akatemiaan kuuluvat 18-29-vuotiaiden kokelaslisenssin haltijoiden kilpailusarja Salamakypärät ja 18-25-vuotiaiden juniorilisenssin haltijoiden kilpailusarja Juniorikypärät sekä poniraviurheilijoiden kesäleiri Poniakatemia.

  • Kuva

Suomen Hippoksen tiedote 11.2.2020

”Hienoa nähdä, että Raviurheiluakatemialle on kysyntää. Erityisen ilahtuneita olemme nuorimpien hakijoiden innokkuudesta lähteä mukaan kehittämään osaamistaan. Meillä on paljon lahjakkaita nuoria raviurheilijoita. Raviurheiluakatemia tarjoaa näille nuorille verkostoitumismahdollisuuksia ja tärkeää tukea omalle polulle raviurheilun parissa”, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen kertoo.

Kahdentoista Salamakypärän joukossa on kolme viime kaudelta tuttua ohjastajaa, Anette Antti-Roiko, Niko Huuskola ja Niko Riekkinen. Heistä Antti-Roiko voitti viime kaudella yhden osalähdön. Salamakypärien ensikertalaisista löytyy muun muassa Pomona II:n valmentajana tunnettu Mats Havulehto. Sarjaa täydennettiin Juniorikypäriin hakeneilla Patri Filatoffilla ja Jesse Piiraisella, sillä kokelaslisenssin haltijoita haki sarjaan kymmenen.

Juniorikypäriin haki 28 ohjastajaa. Valinnoissa painotettiin erityisesti hakemuksen sisältöä sekä otettiin huomioon hakijan aikaisempi ohjastajakokemus. Juniorikypärien osallistujien joukosta löytyy muun muassa poneilla menestystä niittänyt Tiia Vehviläinen, Suomen aktiivisimpiin montéohjastajiin kuuluva Eveliina Sarismala ja hienosti Aronin Muistolla pärjännyt Johan Hjelt.

Salamakypärät kilpailevat kauden aikana 12 kertaa ja Juniorikypärät kuusi kertaa. Salamakypärien ensimmäinen osalähtö ajetaan 8. huhtikuuta Vermossa, Juniorikypärät aloittavat kilpailusarjansa Turussa 15. kesäkuuta. Molemmat sarjat päättyvät 7. marraskuuta Lahdessa. Kilpailusarjojen voittajat saavat palkinnoksi ravimatkan.

Kauden aikana Hevosopisto järjestää osalähtöjen yhteyteen yhteistä koulutusta kilpailijoille, ja lisäksi Juniori- ja Salamakypärät lähtevät kesäkuussa opintomatkalle Ruotsiin.

Poniakatemiaan haki 23 poniraviurheilijaa. Valinnoissa painotettiin hakemusta ja hakijan motivaatiota. Akatemia järjestetään kesäkuun alussa leirinä Hevosopistolla. Poniakatemiaan valittuja kouluttavat leirillä raviurheilun ammattilaiset, ja aiheena on muun muassa ponin valmentaminen ja kilpailuttaminen. Poniakatemia on maksuton osallistujille, ja se on tarkoitettu aktiivisille 13-17-vuotiaille poniraviurheilijoille.

Salamakypärät

Anette Antti-Roiko
Patri Filatoff
Terno Grönstrand
Mats Havulehto
Niko Huuskola
Vilja Kivinen
Riku Lehtonen
Kaisa Mikkola
Toni Mäntyniemi
Tino Paldan
Jesse Piirainen
Niko Riekkinen

Juniorikypärät

Sara Hautamäki
Anna Hiltunen
Johan Hjelt
Tomi Kitunen
Siiri Mäkinen
Mira Oksakari
Ronja Röpelinen
Ronja Salo
Verna Sankari
Eveliina Sarismala
Reetta Tervonen
Tiia Vehviläinen

Poniakatemia

Frida Bärlund
Julia Heinäaho
Alisa Hilli
Veera Järvelä
Siiri Kanniainen
Alvar Laakso
Pinja Lännenpää
Anton Punkka
Julia Saarela
Katariina Säteri
Hanna Uljas
Ronja Wikström

Lisätietoja:

Hanna Närhinen
Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori
Suomen Hippos ry
hanna.narhinen@hippos.fi
040 621 4424