Amerikan unelmia

  • 29.1.2020

Martti Ala-Seppälä vieraili Ypäjällä kertomassa mahdollisuudesta suorittaa harjoittelua Yhdysvalloissa.

  • Kuva

 

Hevosopisto aloittaa yhteistyön Martti Ala-Seppälän kanssa, tarkoituksena antaa opiskelijoille mahdollisuus suorittaa opintoihin kuuluva työssäoppiminen esimerkiksi Yhdysvalloissa.

Ensimmäisenä yhteistyöpaikkana on Hunterton Farm & Sales Agency Lexintonissa, joka on osavaltiona Yhdysvaltojen hevoskasvatuksen ykköspaikka.

– Tila koostuu kolmesta yksiköstä, 300 hehtaarin laajaisella alueella. Steve ja Cindy Stewart kasvattavat maailman parhaimpia ja arvokkaimpia ravihevosia, mutta moni ratsastuspuolen opiskelijakin on saanut harjoittelustaan paljon uutta oppia hevosten käsittelyyn, Ala-Seppälä kertoo.

Opiskelijoita ohjaavat työntekijät ja työpäiviä on viikossa kuusi. Loppukesän päivät ovat rauhallisempia, mutta syksyn huutokauppakauden pyörähtäessä käyntiin myös työpäivät pitenevät.

Huutokauppasesonki kestää noin viisi viikkoa, jonka jälkeen harjoittelujakso kestää vielä noin kuukauden.

Opiskelijat saavat saapuessaan omat hoidettavat varsat, joita opetetaan syksyn huutokauppaa varten. Niitä hoidetaan ja varsojen kanssa harjoitellaan perustoimintoja. Varsinaista hevosten treenaamista Huntertonissa ei tehdä, vaan pääpaino on kasvatuksessa ja myynnissä. Lähistöllä on kuitenkin paljon ravi- ja ratsutalleja, joille opiskelijat voivat vapaahetkinään suunnata oppimaan lisää hevoskulttuurista.

Hevosopiston auditoriossa oli kymmeniä opiskelijoita kuuntelemassa Ala-Seppälää, joka kertoi harjoittelun sisällöstä ja eduista. Harjoittelijat saavat palkkaa ja työnantaja maksaa opiskelijoiden lennot.

– Mielestäni tämä on hieno mahdollisuus opetella hevosen käsittelyä ja saada paljon uutta oppia. Ahkeruus ja tunnollisuus ovat vaatimuksia ja se, että on motivoitunut. Viiden kuukauden harjoittelujaksolla pystyy suorittamaan opinnoista valtaosan, joten samalla opiskeluaikaa pystyy lyhentämään Suomen päästä ja valmistumaan reippaammalla aikataululla, Ala-Seppälä kommentoi.


Cindy ja Steve Stewart vierailivat Vermossa syyskuussa EM-raveissa puhumassa ravihevosten kasvatuksesta.

Hunterton Farmin nettisivut