Nuorten hevosten luokissa laadukkaita hevosia

  • 3.11.2019

Nuorten hevosten luokissa Ypäjä Dressage Challenge -tapahtumassa nähtiin laadukkaita hevosia. FWB-hevoset voittivat sekä 5-vuotiaiden ja 7-vuotiaiden hevosten luokat.

  • Kuva

EQpro 5v champion -finaalin voittajat San Lago’s Bella Maria ja Annaleena Murtomäki. Kuva: Ida Valtonen

Ypäjän Dressage Challengessa kilpailtiin sunnuntaiaamuna nuorten hevosten EQpro Championsarjan finaaleissa.

Kilpailun tuomarit Osmo Metsälä(pj), Monica Drohm (holl.) ja Irmeli Summanen kommentoivat nuorten hevosten luokkia yhteisesti:

– Nuorten hevosten taso on kohtuullisen hyvä, ja parhaat ovat erittäin hyviä. Nuorilla hevosilla pitäisi olla jo valmiiksi kolme hyvää askellajia, erityisesti käynti on tärkeä, sitä on vaikea parantaa, päinvastoin kuin esimerkiksi ravia. Kuusivuotiaita oli ratsastettu vähän liikaa kädellä, haluaisimme nähdä paremmin työntäviä takajalkoja ja liikkeen selän läpi. Hevosille pitäisi antaa mahdollisuus kulkea avoimemmassa muodossa. Jos aamun kaikista nuorista hevosista pitäisi nostaa yksi esille, se olisi 7v Catfight. Sillä oli erinomaiset askellajit ja sujuva, hyvä käynti.

Catfight 7v – estehevoseksi aiottu

7-vuotiaiden hevosten parhaaksi nousi Jenni Linnan ratsastama FWB-tamma Catfight (Catcall 162 x Jabot) kokonaistuloksella 73,5%

– Hevonen on appeni Juha Linnan kasvattama ja oli alun perin tarkoitettu mieheni Antti Linnan estehevoseksi. Kun kävi kuitenkin ilmi, että se sopii paljon paremmin kouluhevoseksi, ja aloin ratsastaa sitä, kertoo Jenni Linna.
– Se on erittäin yritteliäs, miellyttämisenhaluinen tamma, josta juuri nyt tuli ykköshevoseni, naurahtaa Jenni, – Ensi kaudella tähtäämme Pikkukierrokselle ja katsotaan sitten mihin asti päästään.

Toiseksi luokassa sijoittuivat Peggy Högsten oriilla Frisco ( Fürstenball x Stedinger) tuloksella 67,8% ja kolmanneksi ratsasti Tiina Polso hevosella Frac Attraction (Fürst Fugger x Playboy 107) tuloksella 67,5%.

Tuomari Osmo Metsälä onnittelee Jenni Linnaa ja tammaa Catfight. Kuva: Ida Valtonen

 

 

Ivemmo 6v – Avemmon siskonpoika

6-vuotiaissa upeasti voittoon ratsasti Susanna Hyypiä hevosellaan Ivemmo (Andretti(Arrow) x Ferro) hienolla tuloksella 74,8%. Ivemmo on Susannan GP-hevosen Avemmon täyssiskon poika.

– Halusin hevosen samalta kasvattajalta kuin Avemmo, ja ostin Ivemmon jo maitovarsana. Ivemmo on tosi mielenkiintoinen tyyppi, se on kiltti ja oppii nopeasti, mutta siinä on hirveästi virtaa, myös kotona. Käyn sen kanssa paljon myös maastossa. Ensi vuonna tähdätään 7-vuotissarjaan ja kyllä mä näen Ivemmon mun tulevaisuuden GP-hevosena, kertoo Susanna Hyypiä.

Toiseksi sijoittui Lina Bärlund FWB-hevosellaan First Finn Royal (Royal Floggensee 155 x Ferro) tuloksella 73,8%.

San Lago´s Bella Maria 5v. – onnistunut heräteostos

Annaleena Murtomäki ja FW-tamma San Lago´s Bella Maria (Bretton Woods x Weltmeyer) nousivat 5-vuotiaiden voittajaksi tuloksella 72,2%

– Tämä hevonen oli vähän heräteostos, se on ollut minulla vasta vajaan vuoden. Se on lahjakas mutta vaikea, herkkä ja nopea. Sillä on vahva, tammamainen luonne. Nyt vain lisää treeniä, kyllä me Breeder´siin tähdätään.

Toiseksi 5-vuotiaiden luokassa ratsasti Oona Ylirautia tammalla Farjana (Fantastic x Show Star) prosenteilla 70,0 ja kolmanneksi nousi Tiina Tähkälä Sancedolla (San Amour x Donatelli) 68,2 prosenteilla. Nuorten hevosten EQpro Championsarjan finaaleihin osallistui 14 ratsukkoa. Hevosista puolet, eli seitsemän oli FWB-hevosia.

Kuva: Ivemmo, Susanna Hyypiä ja tuomari Osmo Metsälä. Kuva: Ida Valtonen